Оказва се, че лъжците могат да бъдат разпознати по едно

...
Оказва се, че лъжците могат да бъдат разпознати по едно
Коментари Харесай

Лъжецът имитира действията на своята жертва

Оказва се, че лъжците могат да бъдат разпознати по едно напълно простичко нещо - те имат навика да имитират дейностите на своята евентуална жертва. Поне по този начин считат учени университета в Ротердам, Нидерландия, предава Daily Mail.

За да доближат до тези изводи, откривателите са употребявали технология за хващане на действието. Част от следените добворолци са казвали истината, а други - все по-големи неистини.

Първият опит наблюдавал автоматизирано невербалната съгласуваност - езика на тялото и придвижванията. При втория опит участниците получавали указания, които влияели на вниманието им.

Резултатите от двата опита демонстрират, че невербелната съгласуваност сред интервюиращ и интервюиран - имитирането на езика на тялото, се усилва с компликацията на лъжата. Това не се въздейства нито от мнителността на интервюиращия, нито от вниманието на доброволеца към невербалната връзка.

" Резултатите ни демонстрират, че хората разчитат на автоматизирани процеси, като реплика, когато са под когнитивно натоварване " - пишат учените в сп. " Royal Society Open Science ". Това важи изключително когато се лъже сътрудник.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР