Оказва, се че бирата е много повече от приятна разхладителна

...
Оказва, се че бирата е много повече от приятна разхладителна
Коментари Харесай

Има ли полза от измиването на косата с бира

Оказва, се че бирата е доста повече от приятна разхладителна напитка. И има какви ли е приложения. Така да вземем за пример, съгласно изказванията на някои, бирата може да ни помогне да реализираме хубав златист загар на кожата. Или пък да съживи сухата ни коса и да я преобрази до блестяща грива.
 Какво е
Какво е " бирен загар " и какъв брой рисков може да бъде

Когато не използваме бирата по предопределение

Само едно бързо търсене в интернет е задоволително, с цел да открием доста публикации, в които се твърди, че бирата, употребена като шампоан, маска или за изплакване в домашни условия, може да докара до здрави, блестящи кичури и даже да насърчи растежа на косата. Има даже предписания за прибавяне на разнообразни естествени съставки към пивото - като мед, ябълков оцет или яйце и даже и масла като жожоба - които ще подсилят неговото деяние. И даже на пазара в последните години се появиха продукта за коса със наличие на.

Оказва се, че алкохолната напитка от дълго време е известна измежду звездите като част от цялостната грижа за. През 2009 година холивудската актриса Катрин Зита-Джоунс разкри, че употребява бира и мед за поддържане на красивата си черна грива, което евентуално още повече е подхранило нечий възторг.
 Снимка 629493

Смята се, че два протеина в бирата - малц и хмел - оказват помощ за поддържане и подсилване на космените фоликули. Те могат да се свържат с кутикулите на косъма по време на измиване и по този начин да го създадат по-гладък и бляскав.

По неофициални данни се твърди и, че напитката може да понижи пърхота, да излекува мазния скалп и да възвърне здравето му като цяло. Бирата е богата и на витамин В, който също оказва помощ за това да направи косата блестяща.

Но факт е, че нито едно от тези изказвания не е потвърдено в какъвто и да е тип изследване. Например, същинският дефицит на витамин В ще докара до суха и чуплива коса, само че в случай че казусът е подобен, евентуално човек ще има потребност от мултивитамини, които да приемате през устата, вместо от локално лекуване.
 Коя е най-вредната бира
Коя е най-вредната бира

Лека, лятна, свежа... само че надалеч от нея

Освен това съдържащият се алкохол в бирата е дехидратиращ и е прекомерно евентуално това да надделее над изгодите от протеините. А и в случай че се замислим, дали в действителност бихме желали да миришем на бира през целия ден - задават разумния въпрос от Science Focus.

Така че, може би не е напълно добра концепцията да излеем  върху косата си. Освен че няма да имаме изгода, това е и ненужно разсипничество. Много по-добре е да изпием напитката - и евентуално по-късно ще спрем да се тревожим за косата си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР