Оказва се, че баба ви всъщност е била права. Пилешката

...
Оказва се, че баба ви всъщност е била права. Пилешката
Коментари Харесай

9 домашни лека, които вършат работа

Оказва се, че баба ви в действителност е била права. Пилешката чорба в действителност оказва помощ против простуда. Тя обаче не е единственият домакински лек,  който учените са разкрили, че в действителност работи.

Предлагаме ви цели 9 трика, които могат да облекчат болката, да създадат настинката по-поносима, да успокоят главоболието или да подобрят усмивката ви.

Гаргара с вода при инфекции в горния респираторен тракт.

Усещате, че се разболявате? Направете гаргара с елементарна вода. Изследване, направено върху близо 400 здрави доброволци, открива, че тези, които вършат гаргара с елементарна вода, са по-малко податливи на инфекции на горния респираторен тракт (те постоянно се свързват с настинки или грип) от тези, които не вършат това.

Джинджифил против гадене

Ако ви прилошава по време на пътешестване, вземете си бонбони с джинджифил. Само 1 грам от него може да облекчи признаците на морска болест, утринно гадене или гадене, провокирано от химиотерапия.

Пилешка чорба при простуда

Макар и към момента да не е ясно по какъв начин тъкмо го прави, учените са безапелационни, че пилешката чорба в действителност оказва помощ при простуда. Тя забавя придвижванията на тези бели кръвни телца, които са в основата на острите инфекции. С други думи – облекчава възпалителните процеси, които задействат голям брой признаци на настинката.

Оцет и алкохол против така наречен „ ухо на плувеца “

Стига да нямате пукнато тъпанче, постоянно можете да употребявате тази лесна рецепта на Mayo Clinic, с цел да попречите на развиването на ушните инфекции. Просто комбинирайте две равни елементи бял оцет със алкохол и сложете няколко капки от тази примес в ухото си.

Ябълки и моркови за по-бели зъби

Те освен, че са потребни за тялото ви, само че и избелват зъбите. Докато ядете ябълки или моркови, техните частици изтъркват повърхността на зъбите и оказват помощ за отстраняването на петната. Ябълките и ягодите съдържат и специфична киселите, спомагаща за избелването на емайла.

Мед за кашлица

Мразите гадния сироп срещу кашлица? Ползвайте мед. Изследване от 2012 година демонстрира, че деца, които одобряват 10 грама мед преди лягане, са имали по-малко признаци на кашлица и са спали по-добре от тези, приемащи плацебо.

Лед срещу главоболие

Поставянето на лед на челото или задната част на врата за към 30 минути може да облекчи мигрената и да понижи болките в слепоочията.

Водка срещу миришещи крайници

Накиснете един парцал във водка и разтъркайте краката си, с цел да унищожите бактериите и гъбичките, предизвикващи неприятната миризма.

Тиксо срещу брадавици

Брадавиците са безвредни кафяви израстъци по кожата, които могат да бъдат излъчени от човек на човек при досег. Изследване от 2002 година обаче открива, че в случай че ги покриете с тиксо, можете да ги елиминирате доста по-лесно. Изследванията по въпроса обаче към момента не са безапелационни. Нищо обаче не ви пречи да пробвате. Почистете засегнатата област, изрежете тиксо, по-голямо от брадавицата и го поставете под нея. Подменяйте го на няколко дни, до момента в който не се отървете от нея.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР