Оказа се, че от 2000 г. в базите данни на

...
Оказа се, че от 2000 г. в базите данни на
Коментари Харесай

Асен Василев пред bTV: Малко разхождане по институциите, но няма проблем

„ Оказа се, че от 2000 година в базите данни на ГРАО има запис, че имам адрес отвън страната и този запис не е премахнат. Сега бяхме в общината за издаване на уверение, след което ще би трябвало да отидем до ОИК, която да се произнесе. Да се заличи адреса, който е отвън страната, с цел да може да гласоподавам обикновено “, сподели пред bTV Асен Василев.

„ Малко разхождане по институциите, само че няма някакъв проблем “, добави той.

Висока е изборната интензивност в Хасково

По-рано денем финансовият министър, който е родом от Хасково, не е съумял да упражни правото си на глас, защото е премахнат от изборния лист.

Причината е правилото на уседналост, който при него липсва. Оказва се, че по адресна регистрация той не е регистриран в Хасково.

“Асен Василев не беше открит в изборния лист, след което го открихме в листата със заличените лица. Основанието беше, че има сегашен адрес отвън България. За да може да упражни правото си на глас, следва да ни даде уверение по член 40 от Избирателния кодекс, издадено от Община Хасково и да попълни декларация, че няма да гласоподава другаде “, изясни пред bTV Петя Шопова, ръководител на СИК №28.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР