Ожесточената конкуренция на китайския пазар на електромобили принуждава местните производители

...
Ожесточената конкуренция на китайския пазар на електромобили принуждава местните производители
Коментари Харесай

Китайските производители на електромобили засилват конкуренцията с Tesla с помощта на нови технологии

Ожесточената конкуренция на китайския пазар на електрически автомобили принуждава локалните производители да продават коли с съвременни технологии, които Tesla към момента не предлага в страната, а от време на време и на по-ниски цени.

Компаниите към този момент не се конкурират главно във връзка с пробега

Вместо това, защото разкриват нови модели с бързи темпове, те прибавят голям брой функционалности: проектори, хладилници и помощник на лидера, като това са единствено някои от тях.

Електромобилите на Tesla не се доставят с тези аксесоари. Освен това, компанията на Илън Мъск предлага единствено лимитирана версия на технологията за подкрепяне на лидера единствено в Китай сега.

„ Електрическите транспортни средства в Китай се трансформират в потребителски електронен артикул. Това е сходно на производството на мобилни телефони. В Китай, съгласно мен, има повече развлечение, повече джаджи, хората в действителност желаят да си купят нещо с най-модерните механически характерности. В Европа хората се концентрират повече върху функционалността. “

казва Ли И – ръководител и основен изпълнителен шеф на Appotronics, основана в Шънджън компания за лазерни екрани, която работи с огромни производители на коли.

Твърди се, Appotronics твърди е изработила 32-инчовия прожекционен екран в новопоявилия се SUV M9 от марката Aito на Huawei. Huawei не отговори на настояването за коментар от CNBC.

Предните седалки на Aito M9 могат да се контролират, с цел да се основат кресла откъм гърба. Пътниците могат да гледат филм на сгъваемия екран на проектора, до момента в който съхраняват питиета в хладилното поделение.

Към 1 януари Aito съобщи, че поръчките за M9 са надхвърлили 30 000 бройки, като доставките ще стартират в края на февруари.

Шестместният автомобил се предлага с ледник, сгъваеми предни седалки и вместо физическо табло. Това е технология, която проектира информацията, тъй че тя да наподобява насложена върху пътя пред вас. Тази технология, известна като AR HUD може да демонстрира и навигационни указания.

SUV моделът M9 се продава за към 470 000 до 570 000 юана (66 320 до 80 430 долара). За съпоставяне, Model Y на Tesla, който е приблизително огромен SUV стартира от 258 900 юана. Седанът Model S пък стартира от 698 900 юана.

Това е единствено един взор към множеството модели в Китай. По данни на HSBC, през тази година в Китай ще бъдат пуснати на пазара повече от 100 нови модела електрически автомобили.

Интересът на потребителите към новите модели електрически автомобили се концентрира върху техническите характерности и опциите за подкрепяне на лидера.

Китайските компании преобладават във веригата за доставки на акумулатори за електрически автомобили – главната причина за това е компанията BYD

През 2023 година BYD надмина Tesla по общо произвеждане на коли и продаде повече коли единствено на акумулатори, в сравнение с американският авто производител през четвъртото тримесечие.

Традиционните задгранични автомобилни колоси като Volkswagen
се борят да се приспособят към вълната от електрически автомобили в Китай, до момента в който локалните компании, в това число компанията за смарт телефони Xiaomi и бързат да пуснат свои модели.

През последната година системата за подкрепяне на лидера се трансформира в конкурентна характеристикапри електрическите автомобили в Китай

Версията на Tesla за подкрепяне на шофирането по автомагистрали, наречена Autopilot е налична в страната, само че функционалността на компанията „ изцяло самостоятелно ръководство “ (FSD) не е налична.

Също по този начин към момента не е ясно доколко потребителите са подготвени да заплащат за такива функционалности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР