ОИК-Варна отказва предсрочно прекратяване на пълномощията на Благомир Рубинов Коцев

...
ОИК-Варна отказва предсрочно прекратяване на пълномощията на Благомир Рубинов Коцев
Коментари Харесай

Най-важното от Варна във вчерашния 9 февруари

ОИК-Варна отхвърля предварително преустановяване на пълномощията на Благомир Рубинов Коцев като кмет

Знаци за готвената Зелена зона във Варна объркват паркиращи в региона на Трета гимназия, алармира четец на Moreto.net. По думите му знаците не са покрити и човек, който не е осведомен, че зоната към момента не работи, или просто е посетител от различен град, може елементарно да се подведе и да изпрати SMS за престой.

Тази седмица тематиката на работилницата е „ Да си създадем птица “. С помощта на актьорите от Държавен куклен спектакъл – Варна, децата ще имат опция да създадат кукла от спонтанни материали, която по-късно ще могат да запазят за игра у дома. Артистите от театъра авансово приготвят материали и украсяват дружно с децата съгласно техните хрумвания и стремежи. Темата на всяка работилница е друга, с цел да могат децата да усвояват нови умения всякога. Събитието е уместно за деца над 3-годишна възраст.

Над 8 часа продължиха дебатите във финансовата комисия към локалния парламент по проектобюджета на Община Варна за 2024 година, съобщи кореспондент на Moreto.net. След дълги разисквания съветниците съумяха да прегледат единствено една част от перата по общинския бюджет и напълно не стигнаха до гласуването му в целокупност. Разискванията по тематиката ще продължат на съвещание в понеделник.

Откриването на ХХ Европейски музикален фестивал Варна ще бъде вдъхновяваща първа среща на публиката в морския град с Елена Башкирова-Баренбойм. Именитата пианистка ще е солист на оркестър Кантус Фирмус под палката на маестро Ивайло Кринчев в концерта на 30 март в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център.

На 2 май ще отвори електронната система за банкет в детските ясли във Варна, заяви заместник-кметът по опазването на здравето Снежана Апостолова.

Дупките в структурата на незавършения салон на СУ „ Найден Геров “, който се бяха отворили напълно след бурята през ноември предходната година, са запушени, видя кореспондент на Moreto.net.

Варненският зоопарк организира конкурс за най-сладка двойка през 2023 година.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР