Охранителни камери в Бургас заснемат вандалски прояви на непълнолетни, записите

...
Охранителни камери в Бургас заснемат вандалски прояви на непълнолетни, записите
Коментари Харесай

Камери заснеха вандали да чупят асансьора на пешеходния надлез в Бургас

Охранителни камери в Бургас снимат вандалски прояви на малолетни, записите се качват в особено основан видео канал на общината.

Сред последните снимани места е асансьорът на пешеходния надлез, едно от новите уреди в Бургас. Едни и същи деца са го потрошили два пъти за една седмица.

„ В обществените медии излязоха техни профили, тъй че всички, които ги познават, самите родители също, незабавно са разбрали кой е причинителят на тези дейности ", изясни Андрей Рунчев – шеф „ Транспорт” в общината.

Щетите върху общинската благосъстоятелност са за стотици хиляди левове.

„ Актовете, които следват за нарушение на общинска благосъстоятелност са до 5 хиляди лв.. Така че се надявам техните родители да получат санкции и всички други, които гледат тези записи да имат едно мислено и да се стремят да пазят това, което се построява ", означи още Андрей Рупчев.

До този миг родителите на сниманите деца не са се свързали с общината и не са поискали да платят или поправят вредите.

" Те се усещат безпределно неловко в разигралата се обстановка, никой родител не би застанал непосредствено и не би споделил – да това го направи моето дете, по скоро казусът във времето се тушира, някакси се неглижира ", показва Милева Владкова, логопед и докторант по Невербална връзка в СУ.

Според експертите това ще докара до разстройства на душeвността на детето.

„ По този метод детето няма да разбере своята неточност, няма да осъзнае това, че в действителност има проблем и във времето не би му помогнало в нито едно негово начинание, което то би подхванало ", споделя още Милена Владкова.

„ Родителят е зает тогава, когато се ползват ограничения по Закона за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, само че в едно досъдебно произвеждане наказателната отговорност е персонална и тя се носи от малолетния причинител ", показва обаче Керка Дюлгерова – представител на Районната прокуратура в Бургас.

От началото на тази година са формирани 22 досъдебни производства против малолетни лица в Районна прокуратура Бургас.

„ Малолетните могат да изтърпяват наказване отнемане от независимост, това става в изправителен дом, могат да им се постановат пробационни ограничения, тогава когато са навършили 16-годишна възраст и публично неодобрение ", посочи Керка Дюлгерова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР