Охранителна камера за видеонаблюдение, монтирана пред къщата на застреляния снощи

...
Охранителна камера за видеонаблюдение, монтирана пред къщата на застреляния снощи
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Камера е заснела убийството на Мартин Нотариуса

Охранителна камера за видеонаблюдение, инсталирана пред къщата на убития нощес Мартин Божанов – Нотариуса е снимала изтезанието му, научи извънредно Lupa.bg от столични криминалисти, проверяващи убийството. В момента екипи на полицията преглеждат и други камери за видеонаблюдение на територията на частния жилищен комплекс „ Глория Палас “.

Мартин Божанов – Нотариуса, разследван през годините за десетки имотни измами в София, беше убит нощес в 19:40 ч. с няколко изстрела в главата, до момента в който се прибира в дома си. Неизвестен към този момент убиец е разкрил пукотевица против Нотариуса, до момента в който той е слизал от автомобила си. Според разказите на съседи,

Мартин Божанов е бил убит пред очите на 68-годишната си майка и двете си деца на 4 и 1 година Съпругата му също е била в къщата по време на убийството на Нотариуса.

Ангажирани с огледа криминалисти разкриха, че Божанов е убит с малокалибрен револвер и показаха мнение, че килърът е бил добър стрелец – евентуално наемен убиец.

Минути след убийството на Мартин Божанов – Нотариуса, София безусловно беше блокирана от полиция, а инспекциите на съмнителни коли продължиха през цялата нощ. Въпреки засиленото полицейко наличие и масираните инспекции обвинени за убийствотозасега няма. В снощната акция на Министерство на вътрешните работи по издирването на килъра на Мартин Нотариуса са взели участие 200 чиновници.



Убитият нощес Мартин Божанов - Нотариуса не е нотариус, само че е племенник на скандално известния някогашен нотариус Слави Крашевски, обвиняем за серия от измами.

Шефката на Софийската градска прокуратура Илияна Кирилова разгласи след убийството на Мартин Божанов, че против него е имало остарели следствия, в това число и за имотни измами, които още веднъж ще бъдат проверявани. Кирилова описа, че в прокуратурата имало сигнал, подаден от магистрат, който се оплаквал, че е заплашван от Мартин Нотариуса.

Застреляният Мартин Божинов е апетитен като един от босовете на имотната мафия в София. Той е племенник на скандалния някогашен нотариус Слави Крашевски, прочул се преди повече от 20 година със серия от фиктивни противозаконни покупко-продажби за продажби на парцели и коли.

Срещу Слави Крашевски се водеха рекордните 61 наказателни производства за измами, като първото дело против него беше импортирано в съда през 2002 година

Той беше наказан през 2006 година по единствено един случай за документно закононарушение, обвързвано със сформиране на погрешен контракт за продажба на микробус през 2000 година Мнзина настояват, че Мартин Божанов – Нотариуса на процедура е наследил незаконния бизнес на Слави Крашевски, други пък са на мнение, че Крашевски до последно е дърпал конците на племенника си.

През 2021 година миската Ивайла Бакалова и брачна половинка на предприемача със противоречива известност Веселин Денков – Весо Брадата разгласи, че Мартин Нотариуса си е изискал 100 000 евро рушвет, с цел да го извади от ареста. Весо Брадата беше обвинен за поръчковото ликвидиране на брокерката Станка Марангозова, ликвидирана от наемен палач на 10 октомври 2019 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР