Охранителна фирма във Венецуела измисли изключително авангардно предложение към бъдещите

...
Охранителна фирма във Венецуела измисли изключително авангардно предложение към бъдещите
Коментари Харесай

Фирма във Венецуела набира охранители с обещание за 144 яйца бонус към заплата от 10 долара

Охранителна компания във Венецуела измисли извънредно авангардно предложение към бъдещите си чиновници. Компанията се пробва да притегли личен състав с обещанието да получават мотивационен бонус от 144 яйца на месец за съблюдаване на работното време към заплатата от 10 $ на месец.

Южноамериканската република, която е една от най-богатите страни по петролни ресурси, е измъчвана от жестока рецесия под вещото управление на социалиста Николас Мадуро. Не доближават съществени храни, а цените се подвигат всеки ден - както беше по време на Жанвиденовата зима у нас.

Затова и предлагането на охранителната компания Атлас Секюрити от западната част на страната не е за занемаряване.

Офертата е 2 милиона боливара (10 долара) на месец плюс надбавка в натура във тип на яйца.

Колкото и смешно да звучи, надбавката в действителност е доста скъпа. Кутия с 36 яйца на черния пазар коства към 2 $. Така че
бонусът е еднакъв на цели 8 $.

Според мениджъра на охранителната компания преди да бъде разгласен
бонусът в яйца липсвал интерес за работа във компанията.

" Сега обаче нещата се трансформираха. Бяхме новаторски и в този момент доста хора аплайват за работа при нас ", споделя Синди Фуенмахор пред Ройтерс.

Във Венецуела сега
бонусите във тип на храна и превоз са извънредно значими, защото инфлацията изяжда приходите на хората. Минималната работна заплата в страната към този момент е 1 $.

В този смисъл заплата от 10 $ и 144 яйца наподобява висока, само че би трябвало да се има поради, че в социалистическата република има нечувано висока престъпност. По брой на убийствата на глава от популацията Венецуела е измежду първенците в света, а постоянно жертвите са тъкмо охранители.

Затова е и мъчно на компании като Атлас Секюрити да намерят огромен брой чиновници за защита на ферми с храни. Тази работа си е същински рискова!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР