Огромното богатство на алкохолните милиардери може да накара човек да

...
Огромното богатство на алкохолните милиардери може да накара човек да
Коментари Харесай

Най-богатите хора в бизнеса с алкохол

Огромното благосъстояние на алкохолните милиардери може да накара човек да се запита дали продажбата на алкохол не е едно от най-доходоносните бизнес инициативи. Няколко пенсионирани холивудски звезди и хора от други области като спорта или изкуството постоянно се отдават на стартирането на бизнес с алкохол, даже в случай че това е просто странична работа.
 Високоалкохолни питиета, Polmos Spirytus Rektyfikowany, Everclear 190 и топ 10 от най-силните в света
Топ 10 на най-силните алкохолни питиета

Чашка с доста висок градус

Ако се ръководи вярно, подобен бизнес може да се трансформира в начинание за милиони и даже милиарди долари в границите на няколко години. Това още веднъж удостоверява обстоятелството, че алкохолната промишленост в действителност е една от най-процъфтяващите зони на пазара и е такава от много време. Що се отнася до милиардерите вложители, които са посветили живота си главно на продажбата на алкохол и притежаването на обилни дялове в най-големите пивоварни, тяхното благосъстояние е повишено неведнъж през годините. Да забележим шест от най-богатите хора в бизнеса с алкохол, които сортират от The Richest.



67-годишната милиардерска бизнесдама сега е контролиращ притежател на конгломерата Heineken International, един от най-големите пивовари в международен мащаб. Тя държи към 23 % от дяловете в Heineken International и е един от най-големите алкохолни милиардери в света, заемайки влиятелната позиция на изпълнителен шеф в компанията. Тя безспорно е най-богатият жив човек в Нидерландия с благосъстояние, възлизащо на към 16.3 милиарда $.

5. Чароен Сиривадханабхакди - 16.8 милиарда $

Тайландският бизнес магнат и вложител Чароен Сиривадханабхакди е роден през 1944 година в Банкок, Тайланд. Той е притежател на световноизвестната Thai Beverage, която е най-големият производител на алкохол в Тайланд. Неговата компания Thai Beverage е известна с артикули като бира Chang и ром Sang Som. Сиривадханабхакди също усъвършенства доста продажбите на бира в Тайланд, като си сътрудничи с известната марка бира Carlsberg. Бирата Chang e най-големият пивовар в Тайланд, като поема над 60 % от локалния пазарен дял.

4. Жорже Пауло Леман - 18.7 милиарда $

Друг алкохолен милиардер е Жорже Пауло Леман, който e жител на Бразилия и Швейцария. В момента той е 65-ият най-богат човек в света, като се гордее с чиста стойност от към 18.7 милиарда $. Жорже е прочут основно с брилянтните си умения на капиталов банкер, като по-късно става надзорен акционер в Anheuser-Busch InBev. Може да се каже, че Лемане един от най-могъщите алкохолни милиардери, защото Anheuser-Busch InBev е най-големият производител на бира в света.

3. Франсоа Пино - 29.7 милиарда $

Групата за първокласни марки Kering е под директното управление на френския милиардер Франсоа Пино. Той е и началник на капиталовата компания Artémis. Заедно със фамилията си Пино се трансформира в един от най-богатите предприемачи и вложители в света.

Неговата компания започва през 1963 година като дърводобивна компания, само че по-късно, през 1999 година Пино взема стратегическо решение да я диверсифицира. Днес компанията има освен няколко фешън марки, само че и доста марки алкохол. Милиардерът има порядъчен дял и в Gucci, а синът му Франсоа-Анри Пино е началник на спортната марка Puma. Франсоа, който сега е на 82 години, има към 29.7 милиарда $.

2. Джак Ма - 37.3 милиарда $
 Снимка 455622

Джак Ма Юн, или просто Джак Ма, е роден в Ханджоу, Китай, през 1964 година Той е един от най-богатите хора в света. Джак Ма стартира професионалния си път като преподавател по британски, до момента в който не става прочут като основател на известния уебсайт за електронна търговия, наименуван Alibaba. Той е измежду най-богатите хора в Китай и макар че главният източник на благосъстоянието му е приходите от Alibaba, Джак Ма също взе участие в бизнеса с вино и други питиета в Китай. Всъщност той ръководи бизнеса с алкохол посредством китайската Alibaba Group и печели значително пари от това.
 Prosperous Vodka ли е най-хубавата водка в света
Коя е най-хубавата водка в света

Изненадваща марка от още по-изненадващо място

1. Бернар Арно - 186.3 милиарда $
 Снимка 569744

Арно натрупа огромното си благосъстояние освен като ръководи компании за алкохол, макар че алкохолът е един от главните му източници на приходи. Арно е основен изпълнителен шеф и ръководител на френския конгломерат от първокласни марки, наименуван LVMH. Той има марки шампанско като Dom Perignon, Moët & Chandon, Krug, Veuve Clicquot, Hennessy и Château d " Yquem, както се показва от The Drinks Business. От 1989 година насам Арно оглавява няколко влиятелни фешън марки в своя конгломерат, в това число Louis Vuitton, Dior и Fendi.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР