Огромно разместване на пластовете в полулегалния кожодерски бизнес с лихви

...
Огромно разместване на пластовете в полулегалния кожодерски бизнес с лихви
Коментари Харесай

Боксьора и Джуката вършеят с кредити в Люлин срещу 100% лихва. Сложили Лъвчо за шеф

Огромно разбъркване на пластовете в полулегалния кожодерски бизнес с лихви се вихри в София. На пазара на по този начин настоящите бързи заеми се вихрят играчи от столичния ъндърграунд, а измежду тях личат познати фигури, които до неотдавна дефилираха с белезници из правосъдните зали.

Според следствие на седмичника „ Уикенд “, който се базира на лични източници от Министерство на вътрешните работи,  Паруш Парушев – Паро Боксьора и 38-годишният Виктор Боцев -Джуката раздават нелегално бързи заеми против колосалната рента от 100%. Тоест, в случай че вземеш 1000 лв., доста скоро имаш да връщаш 2 бона.
Според наличната службите информация бандата на някогашния боксьор Паруш Парушев работи с противозаконен франчайз на финансова институция, чийто лиценз е владеене на някой си Лъвчо Димитров от миньорския, само че доста рисков град Перник. Мъжът наподобява като двойник на тик-ток звездата Чеченеца, а внушителната му външност респектира длъжниците.
Освен Паро Боксьора и Виктор Джуката, в лихварската тайфа влизат още госпожа Валерия и мъжът й, а панделка на силовата брига слага Пешо Малкия, прочут в „ Люлин “ с лице, татуирано цялото в кръстове.

Дамата Валерия е почитателка на грамадните джипове „ Мерцедес “ G-класа, с които е запълнила голям брой постове в обществените мрежи.

Според източника на „ Уикенд “ всички участници в бандата за заеми са престъпно проявени, и нямат право по закон да се занимават с отдаване на финансови заеми. Не е загадка, че босът Паро Боксьора е лежал в пандиза за сводничество, а неговата лява ръка Виктор Боцев е изправян пред закона за въоръжен обир и разпространяване на опиати.

Джуката е брат е на Габриел Боцев – Жабата, като двамата са посочени за едни от огромните столични наркобосове. Проверка на „ Уикенд “ разкрила какви са разпоредбите и изискванията за регистрация на финансова институция и не е изненада, че люлинските бабаити не отговорят на нито едно от тях.



Жабата и Джуката при следващото си довеждане под полицейска стража в Съдебната палата на София

Най-малкият проблем на Паро Боксьора е условието на чл.4 от Наредба № 26 да има минимално нужния капитал за регистриране в размер на 1 000 000 лева

Най-важното е друго – условията към лицата, които ръководят и/или съставляват финансовата институция да имат висше обучение, да имат минимум 3 години опит в региона на стопанската система, правото финансите, информатиката; да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, в случай че не са реабилитирани; не са налице условия. поставящи под подозрение неговата подготовка, Професионален опит и репутация…

Въпросът е по какъв начин е допустимо бандити от ранга на Паро Боксьора и Виктор Джуката да въртят компания за бързи заеми с непознат лиценз под носа на страната? Възможният отговор е единствено един: едни пари сменят притежателя си – облечено във власт ченге от върховете на Министерство на вътрешните работи, ядосва се информаторът под пагон.

Затова е извънредно време българската прокуратура и Министерство на вътрешните работи да влязат в следите на въпросните играчи и да се заеме съществено с тях.

Паруш Парушев нашумя преди 2 години, когато за следващ път попадна в килия дружно с други боксьори поради закани за убийства и изнасилвания, отправени към длъжници на компания за бързи заеми.

През април 2021-ва Паро Боксьора падна в клопката на ГДБОП дружно с Абдула Арабие. Двамата работили в синхрон съд Стефан Бибишков от Дупница и мутри от Радомир, Бобов дол и София. Абдула и тарторът на наказателната бригада Паро тормозили длъжници на компания за разпределяне на бързи заеми, като ги заплашвали с очистване и полови извращения, показват от седмичното издание.









Тогава стана ясно, че доста от изпадналите в неволя длъжници са били пребивани от боксьорите. Според Министерство на вътрешните работи сводката жертвите ca сиромаси най-вече от ромските квартали в столиците и градовете в близост. Жертвите дължали дребни суми от 500 до 1000 лева, които са взети против рента от 20% на месец.

Две години по-късно обаче Паро Боксьора има собствен офис за бързи заеми, в който раздава суми към този момент против 100% рента. 

И двамата са в бизнеса с месо. Борис е вносител и има база в столичния кв. „ Слатина “ а Димитър държи плантация за пилета в Монтана. Именно тази тайфа за изтезания се счита, че стои зад убийството данъчния контрольор Иво Стаменов, който пречел на контрабандата на месо на семейството. 43-годишният софиянец беше началник на отдел „ Фискален надзор “ в Националната организация по приходите.

Данъчният бе прострелян на 18 Декември 2017-а на ул. „ Дунав “ в София, а за жалост, на 12 януари 2018-а мъжът умря в болница, без въобще да пристигна в схващане. 5 години – по-късно убийството по този начин и не е разкрито.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР