Огромно признание, отговор и реакция, че това, което правим с

...
Огромно признание, отговор и реакция, че това, което правим с
Коментари Харесай

Главният редактор на Euronews Bulgaria след отличието: Това е признание за целия екип

Огромно самопризнание, отговор и реакция, че това, което вършим с целия екип на Euronews Bulgaria в действителност дава резултат и има смисъл.

Това разяснява в „ Добро утро, Европа “ основният редактор на Euronews Bulgaria Марина Стоименова, откакто завоюва наградата „ Жена на годината “ в категория „ Медии “ на списание GRAZIA.

„ В последните години нашата специалност е извънредно сложна за практикуване. Точно това беше и тематиката на церемонията през вчерашния ден – за силата и смелостта на дамите. Това не се изисква единствено от нежния пол, само че в случай че приказваме за публицистиката, за жал, се изисква от ден на ден от това, с цел да можем да вършим работата си, по този начин както би трябвало. И аз знам, че ние тук го вършим и съм извънредно горда с това “, съобщи тя.

Тя описа, че до последно не е вярвала, че ще грабне наградата, тъй като останалите номинирани в категорията също са изключителни огромни експерти.

„ Аз имам вяра, че всеки един от нас в тази категория в действителност я заслужаваше “, сподели тя.
Да бъдеш част от Euronews ти дава доста прерогативи. Поради това, че разполагаме с цялата помощ и поддръжка на най-големия европейски новинарски канал, имаме достъп до доста повече запаси, само че и се употребяваме с доверието на този бранд и сме длъжни да го пазим тук в България, тъй като международният канал Euronews имат голямо доверие в нас и чакат да съблюдаваме техните журналистически стандарти.
Според Марина публицистиката е предопределение, колкото и клиширано да звучи това.

„ Всеки, който е избрал да работи това не може и не изпитва потребността да се оплаква какво му е взела специалността. Не скърбя за нищо, макар че съм дала доста жертви в персонален проект, с цел да стигнем през днешния ден до тук и с цел да можем да се гордеем с работата си “, добави тя.
Euronews е в България едвам от седем месеца и ние към този момент явно имаме тежест и променяме средата. А потребност от смяна има, с цел да се върне нормалността в публицистиката.
„ Огромна чест и самопризнание, че завоювах състезанието за основен редактор и че ми гласоподаваха доверие аз да управлявам екипа тук в България и София. Екипът на Euronews Bulgaria има голяма отговорност, тъй като метода и новините, които ние представяме от България, се гледат в цяла Европа от над 400 млн. души “, акцентира Марина.

„ Наградата е за всички нас, тъй като аз имам вяра, че човек самичък не може да направи нищо. Тази премия е наша, на целия екип. Но ни чака доста здрава работа оттук насетне, тъй като скоро би трябвало да представим на нашите фенове всички нови планове, които сме си сложили за цел, доста акции и забавни диалози със събеседници, които в голяма част от случаите има единствено при нас “, уточни основният редактор на Euronews Bulgaria.

Тя благодари на списание GRAZIA за номинацията и обърна внимание на един подценяван аспект от битката с домашното принуждение, което е и идеята на тазгодишния конкурс за " Жена на годината ":

„ Когато приказваме за домашно принуждение не би трябвало да мислим единствено за физическо такова. Психическото също нанася големи провали и вреди, тъй че би трябвало всички дружно като общество да се борим с това “, акцентира Марина.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР