Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на служителите в

...
Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на служителите в
Коментари Харесай

Бивш шеф на НСлС: Корупцията в МВР убива

Огромният проблем е, че корупцията убива. Подборът на чиновниците в Министерство на вътрешните работи е надалеч под това, което се изисква. Отношението към работата - събираха от прът и въже. Министерство на вътрешните работи не се реформира от социализма насам. В него има 65 000 души. Те би трябвало да ни пазят, непрекъснато са в контакт с престъпния контингент. Получава се слепване когато няма надзор от висшестоящите. Това разяснява за Нова ТВ Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа.

Според него би трябвало да се направи следствие по какъв начин години наред Семерджиев е бил " покриван ". " Възможно е да е бил регистриран от осведомител. Няма по какъв начин обаче едно закононарушение да се оправдае с изясняване на друго ", изясни Найденов. 

По думите му 90% от сегашните чиновници ще си останат и за години напред.

" Някои от тях могат да бъдат препоръчани за уволняване, само че в последна сметка да не ги уволнят, както и да бъдат единствено осъдени. От началото на 90-те години има разпад на държавността, службите и правоохранителните органи. Страшно е над 40 души да са помагали на престъпно лице. Корупционна верига прави проблемите ", съобщи той. И напомни, че по негово време е била направена проверка и е имало 1 млн. висящи каузи с изтекла отминалост.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР