Огромният пожар, който гори в Калифорния вече трети ден, се

...
Огромният пожар, който гори в Калифорния вече трети ден, се
Коментари Харесай

Огромният пожар в Калифорния се вижда от Космоса ВИДЕО

Огромният пожар, който гори в Калифорния към този момент трети ден, се вижда от Космоса. Това потвърждават фрагменти, снимани от Международната галактическа станция и публикувани от НАСА.

Стихията, наречена „ Оук файър”, е един от най-големите за годината в западния американски щат. Той стартира в петък наоколо до националния парк „ Йосемити”, където има великански секвои.

Към момента са изгорели над 3800 хектара гора, оповестяват локалните управляващи. Огненият пъкъл наложи и затварянето на части от „ Йосемити”. Огънят продължава да се разраства. Повече от 6 хиляди души бяха евакуирани от няколко градчета по западните скатове на планината Сиера Невада. Сложна интервенция беше проведена за спасяването на хиляди глави добитък от фермите в региона. Само за 24 часа пожарът изпепели 50 хиляди декара гори. Унищожени са къщи, селскостопански постройки, коли и друго имущество.

Пожарникарите споделят, че огненият фронт е „ нула % овладян”. Продължават опитите им е да открият безвреден периметър към стихията.

„ Дойдоха шерифите и споделиха - всички би трябвало да се изтеглят. Малко по-късно токът спря. А огънят идва към нас все по-бързо и бързо”, сподели Уес Детамор, който е гражданин на община Марипоса в Калифорния. „ Шерифите пристигнаха и взеха конете ни. Областта има работа за по-малките животни и те се грижат за тях. Дано го загасят, преди да изгорят къщите”, надява се Чийла Бейкър, която също живее в Марипоса.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР