Огромните наводнения в САЩ погубиха най-малко 44 души в четири

...
Огромните наводнения в САЩ погубиха най-малко 44 души в четири
Коментари Харесай

След огромни наводнения жертвите на урагана ``Айда`` станаха 44 |

Огромните наводнения в Съединени американски щати погубиха минимум 44 души в четири североизточни щата, откакто ураганът " Айда " опустоши коли, потопи линиите на метрото в Ню Йорк и провокира анулация на полети. 

Навсякъде в огромни елементи на Ню Йорк, Ню Джърси, Пенсилвания и Кънектикът жителите прекараха деня в отводняване на изби, коригиране на покриви и с чести спирания на тока.

Най-малко 13 души изгубиха живота си в Ню Йорк Сити и още трима в предградията в Уестчестър. Губернаторът на Ню Джърси Фил Мърфи заяви в Туитър, че минимум 23 души от неговия щат са починали при бурята.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи в щатите Ню Джърси и Ню Йорк и подреди федерална помощ към напъните на локалните, заяви Белият дом късно в четвъртък.

Пътищата се трансфораха в реки за минути, след пороите в сряда вечерта. Десетки транспортни средства бяха открити изоставени на пътните платна в четвъртък. В окръг Съмърсет, Ню Джърси, са починали най-малко четирима водачи, оповестиха управляващите.

Националната метеорологична работа удостовери, че две торнада са блъснали Мериленд в сряда.

В Пенсилвания река Скулкил наводни хотели, хранилища и кооперации, ситуирани по крайбрежията й. Аварийни екипи чакаха водите да се отдръпват в четвъртък, преди да стартират евакуация на стотици хора, които живеят в околните жилища. Четирима души са починали и в предградие на Филаделфия, заяви представителят на окръга Кели Кофранциско. 

Бурите след прекосяването на " Айда " донесоха 15 до 20 см дъжд на североизток от Филаделфия до Кънектикът и сложиха нов връх на преваляванията на час в Манхатън, заяви Националната метеорологична работа.

Властите в Ню Йорк сити оповестиха, че съществена част от наводненията се дължат на огромния размер превалявания за къс интервал от време, а не на общото на ден количество. 

„ Поради изменението на климата, за жалост, това е нещо, с което ще би трябвало да се оправяме постоянно “, сподели Кати Хочул, новоназначеният губернатор на Ню Йорк.

Губернаторите на Ню Йорк и Ню Джърси приканиха жителите да си останат у дома, до момента в който екипите работят по почистване на пътищата и възобновяване на обслужването на метрото и железопътните линии.

Почти 170 000 консуматори на електрическа енергия бяха без ток в четвъртък в четирите североизточни щата, които бяха най-сериозно наранени от наводненията, заяви уеб страницата PowerOutage.US, който събира данни от комуналните компании.

Броят на бедствията като наводнения и топлинни талази, провокирани от изменението на климата, се е нараснал пет пъти през последните 50 години, съгласно отчет, оповестен по-рано тази седмица от Световната метеорологична организация, организация на Организация на обединените нации.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР