Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за

...
Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за
Коментари Харесай

ГЕРБ с твърдения за заплати по 45 хиляди лева в ББР

Огромни заплати и бонуси се получават в Българската банка за възобновяване и развиване (ББР). Това изказване направиха представители на ГЕРБ през днешния ден по време на ексклузивен брифинг в централата на партията.

Според тях изпълнителният шеф на ББР Цанко Арабаджиев, назначен от някогашния длъжностен министър Кирил Петков,  получава месечна заплата от 17 хиляди лв., както и още две хиляди лв. като член на ръб. От партията на Бойко Борисов  твърдят още, че като член на инциативата Три морето Арбаджиев получава 13 хиляди евро месечно.

" Ако е по този начин сумарната сумата, която той прибира месечно е към 45 хиляди лв.. Цанко Арабаджиев е някогашен претендент народен представител от " Демократична България " и е поканен в ББР от Кирил Петков още преди той да е назначен за министър в нарушаване на Конституцията ", сподели Любомир Талев .

Според ГЕРБ вторият член на Съвета на шефовете на ББР Владимир Георгиев през август и септември е получавал по над 15 хиляди лв. заплата. Твърденията са и че той се е самоназначил в друга работа на ББР, откъдето получава още 3 хиляди лв..

Талев добави още, че другите членове на борда също получавали съществени суми - по 24 хиляди и по 17 хиляди. Живко Тодоров е получил от дъщерното сдружение Национален гаранционен фонд 6 хил за август и съвсем толкоз за септември. А Крум Георгиев взимал заплата и от ББР Лизинг - 1145 лева за август и съвсем 2 хиляди за септември.

" Заплатите на новите шефове са малко по-малки от тези на предходните и това се дължи на обстоятелството, че не получават
бонус от генериране на облаги в ББР, която е на загуба ", добави Талев. 

Димитър Вучев от ГЕРБ разгласи, че за последните 6 месеца активите на ББР са спаднали с съвсем половин милиард лв..

Спадът бил регистриран по всички пера. 250 млн. лева спад демонстрира една декапитализация, сподели той. Ликвидността е спаднала с 200 млн. лева, а в това време ББР е раздала действително единствено 8 заема - останалите 47 минали през микрофинансиращо сдружение на банката. 

" На 5 август т.г. с решение на Министерски съвет е планувано ББР да регистрира загуба от 400 млн. лева Какви са изводите? На първо място огромният въпрос е къде са парите? Всичко това демонстрира неуспеха на служебното държавно управление на Румен Радев и принципала на ББР - Кирил Петков. Нас ни тормози, че тази поддръжка трябваше да отиде през бизнеса - нещо, което не виждаме. Нищо не се поддържа от страната, нито един бизнес ", заключи данните той.
Манипулация на изборите
ГЕРБ загатна и за това че високият резултат на " Продължаваме промяната " на предварителните парламентарни избори е привързан с това, че доскорошното управление, назначено от Кирил Петков, е сключило контракт за над 1,1 млн. лева с адвокатската адвокатска фирма на един от притежателите на " Сиела Норма " - компанията, доставила машините за гласуването.

Припомняме, че през вчерашния ден министърът на стопанската система на тримата представители на партията на Бойко Борисов в съвета на шефовете на Държавна консолидационна компания. Това се случи откакто стана ясно, че от длъжността изпълнителен шеф Ваня Караганева , която бе назначена по времето, в което Петков заемаше поста на стопански министър. Ден по-късно от компанията, в която се споделя, че ДКК счита, че с отстраняването на Караганева от поста е защитила интереса на сдружението и страната. 
Десислава Атанасова: ГЕРБ няма нищо общо със абсурда в ДКК
„ Този проблем фактически е абсурден и не става въпрос за политически разчиствания на сметки ”, съобщи Десислава Атанасова от...

" Квартетът Караганева, Кирил Петков и " Сиела ", " не може в него да мине без основното настоящо лице Румен Радев ", съобщи водачът на младежката организация на ГЕРБ Георг Георгиев . Той подсети още по адрес на президента, че това е " индивидът, който настоя за потреблението на машините " и за изключването на вота с хартиени бюлетини. 

" В резултат на машинното гласоподаване " Продължаваме промяната " е първа политическа мощ - кръгът е затворен ", заключи Георгиев.

" Може би това дава отговор и на въпроса за какво нито една организация не можа да записва 10-те % разлика ", подсети той за прогнозните данни, съгласно които ГЕРБ водеше пред Политическа партия. 

" Може би е нямало друга адвокатска адвокатска фирма, която да обслужи ДКК ", добави още Георгиев.

" Дали смяната дефакто е замяна, дали това, което се трансформира в политическа сензация, е било истина, или е било следващият политически фишек, който всички ние ще платим два пъти ", продължи с въпросите политикът. И заключи: " Евентуално една услуга е
залог да платим под масата за друга и с цел да произведем резултати, които в края на деня да ни удовлетворяват ".
ГЕРБ заприказва за " пленена страна " и " калинките на Радев " при абсурда в ДКК (ВИДЕО)
От ГЕРБ желаеха отговори от Кирил Петков и Даниела Везиева по въпросите с уволнението на изпълнителния шеф на Държавната консолид...

Още от ПОЛИТИКА:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР