Огромни проблеми за бивш президент на голяма азиатска държава.Бившият китайски

...
Огромни проблеми за бивш президент на голяма азиатска държава.Бившият китайски
Коментари Харесай

Изхвърлиха бившия китайски президент Дзинтао от конгрес в Пекин

Огромни проблеми за някогашен президент на огромна азиатска страна.

Бившият китайски президент Ху Дзинтао напусна съботния конгрес на Китайската комунистическа партия в Пекин предварително. Това стана преди закриването на форума, а от видео и фотоси, разпространяващи се от западни медии, излиза наяве, че напускането става релативно наложително.

Bloomberg разгласява видео, на които се вижда как служител с маска се доближава до 79-годишния Ху Дзинтао, който седи до сегашния водач Си Дзинпин, споделя му нещо и го хваща за ръката, пробвайки се да го вдигне от мястото му. След малко Ху Дзинтао се изправя, споделя нещо на Си Дзинпин и дружно с двамата членове на личния състав напуща залата.

Международният фотообмен споделя голям брой фотоси, на които се откроява напрежението на лицето на Дзинтао, както и фотоси на Си Дзинпин, който продължава присъединяване си индиферентно на конгреса с празен стол от лявата си страна.

20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай приключи работа през днешния ден с одобряването на новия състав на Централен комитет на ККП. В него не бяха включени четирима членове на Постоянния комитет на Политбюро, в това число министър председателят на Държавния съвет Ли Къцян, написа

Очаква се първият пленум на Централен комитет на ККП от новия мандат да се организира на следващия ден, 23 октомври, на който ще бъде утвърден съставът на Политбюро и на непрекъснатия комитет. Той ще избере и общоприет секретар на Централния комитет на КПК.

Очаква се генералният секретар на Централен комитет на ККП Си Дзинпин да бъде избран отново за трети мандат. Това ще проправи и даже предопредели пътя за преизбирането му за президент на Китайската национална република на сесията на Народното събрание през 2023 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР