Огромни опашки се извиха пред пунктовете със „зелени коридори“ за

...
Огромни опашки се извиха пред пунктовете със „зелени коридори“ за
Коментари Харесай

Ударна ваксинация: Имунизации срещу COVID-19 ще се правят в 318 пункта в цялата страна

Огромни опашки се извиха пред пунктовете със „ зелени коридори “ за имунизация против COVID-19 в страната през последните. От този понеделник в имунизационната акция се включват и персоналните лекари, и имунизационни екипи.

Имунизации против COVID-19 ще се вършат в 318 пункта в цялата страна. Това излиза наяве от заповед на здравния министър проф. Костадин Ангелов, с която подрежда разкриването на краткотрайни имунизационни кабинети във всички районни здравни инспекции и регионалните лечебни заведения.
Снимка: btvnovinite.bg
Най-много краткотрайни имунизационни пунктове се разкриват в София – имунизации против COVID-19 ще се вършат в 44 лечебни заведения. Кабинети се разкриват в общинските лечебни заведения, частни структури и ДКЦ-та.

След триумфа на „ зелените коридори “ през уикенда, от незабавната болница „ Пирогов “ обясниха, че ще продължат с практиката. През седмицата всеки искащ да се отбрани против коронавирусна зараза може да го направи сред 13 и 17:30 ч., а събота и неделя – целодневно.

От Военномедицинска академия оповестиха, че от през днешния ден е разкрита втора зала, в която се реализира имунизацията против COVID-19 за всички жители, които желаят да се имунизират с препарата на „ АстраЗенека”. Създадена е организация, която разрешава да бъдат имунизирани по 20 души по едно и също време.

Ваксини против ковид се слагат и в Александровска болница, а в двора на УМБАЛ " Свети Иван Рилски " работи денонощен кабинет за имунизации.

Ваксинации против COVID-19 се слагат и в поликлиниките - 11 ДКЦ, 12 ДКЦ, 13 ДЦК, 24 ДЦК и 25 ДКЦ, където са разкрити кабинети за имунизация след заповед на столичния кмет Йорданка Фандъкова, оповестяват от пресцентъра на Столична община.

Желаещите би трябвало да носят персонална карта. На място ще им бъде осъществен обзор преди слагане на имунизацията. При опция хората могат да носят документи от епикризи за съпътстващи болести, предлагат от Следствен отдел към окръжна прокуратура.

В Пловдив пет общински лечебни заведения обезпечават от този понеделник „ зелен коридор” за искащите да се имунизират, заяви шефът на дирекция „ Здравеопазване” към Община Пловдив доктор Калин Калинов. Това са ДКЦ 1 на пл. „ Понеделник пазара”№ 5, ДКЦ 2 на бул. ”Шести септември” № 110, МБАЛ „ Свети Мина” на ул.”Иван Вазов”№ 59, МБАЛ ”Свети Пантелеймон” на бул.”Никола Вапцаров” № 59 и ДКЦ 5 в ж.к.”Тракия” ул.”Съединение” №42). „ Зелените коридори” са от 10.00 до 15.00 часа, само че шефовете на лечебните заведения поеха ангажимент, че при нужда работното време ще бъде удължено, в случай че има чакащи хора “,

Вижте всички места по градове, където се разкриват пунктове за имунизация против ковид:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР