Огромни каменни конструкции, построени от хората преди около 5500 години,

...
Огромни каменни конструкции, построени от хората преди около 5500 години,
Коментари Харесай

Под езерото Констанс е открит мегалитен древен обект с дължина 10 км

Огромни каменни структури, издигнати от хората преди към 5500 години, се простират на 10 километра под водата.Археолозите учат античните мистериозни керни и подводните каменни стени, които се простират на километри под езерото Констанс, известно още като Боденското езеро – ледниково езеро, ситуирано в Алпите на границата сред Германия, Швейцария и Австрия.Според изследване, оповестено през 2021 година, тези структури са издигнати от хора преди към 5500 години. Първоначално са открити от Института за проучване на езерата в Лангенарген през 2015 година Огромните каменни пирамиди притеглят публичното внимание и будят разногласия измежду специалистите.На няколкостотин метра от югозападния швейцарски бряг на Боденското езеро има към 170 такива каменни обекти. Екипът от археолози, ръководени от Урс Лойзингер, счита, че скалните формирания в кантона Тургау са основани от хора през неолита.

 1 - Под езерото Констанс е открит мегалитен античен обект с дължина 10 км
Според изследване, оповестено в Annual Review of Swiss Archaeology през 2021 година, стените са необятни няколко десетки метра и високи към 2 метра.
Това ги прави впечатляващи структури, чието създаване би изисквало доста време и старания. Въпреки това, съгласно учените, „ задачата на този праисторически обект с дължина 10 километра остава неразбираема “.Четете още: Корабостроителница от каменната епоха, открита на дъното на морето, шокира учените (видео)Хората са издигнали тези неолитни монументи тъкмо до бреговата линия. В момента равнището на езерото е с три до пет метра по-високо заради изменението на климата.Докато изследването на потопените структури продължава, изследване от 2021 година дава проби от седиментни ядра и други доказателства, които допускат, че те са на 5500 години.Известно е, че преди хиляди години хората от неолита са построили селища на кокили към това езеро, над блатата.Тъй като тази мегалитна конструкция е прекомерно огромна, с цел да бъде издигната то жителите на едно населено място, учените считат, че в построяването й евентуално са взели участие хора и от други селища, които са се обединили, с цел да я построят.Кой е построил тези структури, по какъв начин и за какво? Учените занапред ще откриват …
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР