Огромни камари с кашони и строителни отпадъци се трупат ежедневно

...
Огромни камари с кашони и строителни отпадъци се трупат ежедневно
Коментари Харесай

Камари отпадъци се трупат край контейнерите на “Томов Плаза“! Кой ще ги почисти?

Огромни камари с кашони и строителни боклуци се натрупат всекидневно на изхода на подземния паркинг на новия жилищен комплекс " Томов Плаза " в ЖР " Тракия ". Възмутен притежател ни изпрати фотоси, на които се вижда планина от  опаковки от мебели и електроуреди, която явно не е разчиствана с месеци. 
Прочетете още
" Здравейте, Аз съм един от притежателите на апартамент в новия жилищен комплекс Томов Плаза в Тракия. Все още не пребивавам там, само че съм покъртен по какъв начин от месеци се образува бунище сходно на това, което нормално може да бъде забелязано само в Столипиново! Бъдещи поданици и техните майстори изхвърлят кашони и строителни боклуци на изхода на подземния паркинг, а от " Чистота " отхвърлят да ги одобряват, домоуправата подвига ръце и трансферира виновността върху ВСИЧКИ притежатели, поставяйки ги под общ знаменател и наричайки ги " селяни " и оставяйки боклука на произвола на ориста. Преди месеци същата купчина отпадък беше запалена и за благополучие вредите не бяха огромни. Сега боклука е още по-голям и не мога да си визия какво би станало, в случай че се развихри пожар още веднъж! ", написа нашият четец. 

TrafficNews се свърза с представител на вложителя, който бе безапелационен, че почистването на отпадъците не е задържение на строителната компания. " През 2021 година целият комплекс получи АКТ 16, всички жилища са продадени, а техните притежатели са влезнали във притежание. В този смисъл, строителят няма по какъв начин да дава отговор за почистването на тази зона. В знак на благосклонност близо година държахме там гондола и систмематично я почиствахме за наша сметка. Но това не може да продължава постоянно. От общината на този стадий са сложили 4 контейнера вид " бобър ", които обаче са извънредно незадоволителни за 555 жилището и 20 магазина. От " Чистота " идват, изпразват контейнерите, само че не подвигат останалите боклуци. А да не забравяме, че тези жители си заплащат налог здания и такса боклук " разяснява Кирил Йовнов. 

Ангажиментът на домоуправата на комплекса е да поддържа хигиената в общите елементи, а съгласно тях въпросната зона не се води обща част. 

" Това ще продължи най-малко година, тъй като огромна част от притежателите подреждат жилищата си. Така, че може би общината би трябвало да намерения за гондола в региона, а също по този начин и за резервоар за хартия. Другият вид е сложат пост и да глобяват притежателите, които изхвърлят нерегламентирано боклука " съобщи Йовнов. 

След питане до регион " Тракия ", кметът Костадин Димитров направи ревизия на региона. " Проблем фактически има. Ние към този момент няколко пъти извозваме боклуци. Говорих с " Чистота ", в идващите дни ще пристигна фадрома и ще събере боклуците. Но не можем да вършим това непрекъснато. Поддържането на региона е отговорност на етажната благосъстоятелност. Контейнерите се почистват всекидневно, има два на ремонт, които ще бъдат върнати. Колкото до строителните боклуци и кашоните, притежателите би трябвало да си ги извозват. Има депа в " Чистота ", там ги одобряват гратис. Другият вид е да се съберат и да си наемат гондола. Но няма по какъв начин общината да заплаща за частните поправки на хората. Вчера от Инспектората на общината са съставили акт на притежател, който си е изхвърлил боклуците отвън контейнерите, като това е направено по свидетелски показания. И инспекторите ще продължат да постановат санкции, в случай че замърсяването не бъде прекъснато ", предизвести кметът и моли към новодомците да не оставят отпадъци към контейнерите. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР