Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните

...
Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните
Коментари Харесай

Пречиствателна станция за над 22 млн. лв. заработи за Китен и Приморско

„ Огромната пречиствателна станция на общините Китен и Приморско има най-съвременните шведски и италиански системи. " Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който инспектира реконструкцията и разширението на пречиствателната станция за отпадни води и създаване на довеждаща инфраструктура на територията на двама морски града.
Инвестиционният план за възстановяване на съществуващата система за ръководство на oтпадъчните води на територията на град Приморско и град Китен се осъществя с финансиране по оперативна стратегия „ Околна среда “ на обща стойност 22,27 млн. лв. . От тях 16 000 000 лв. са безплатна финансова помощ, а съфинансирането от община Приморско е 2 000 000 лв..   Останалите средства са от държавния бюджет. С осъществяването на плана ще бъде реализирано възстановяване на качеството на живот на популацията на територията на Приморско и Китен, превъзмогване на здравно-екологичните опасности и даването на качествени екологични услуги на жителите.
Реконструкцията и разширението на съществуваща пречиствателна станция ще обслужва над 55 000 поданици и посетители на Приморско и Китен по време на туристическия сезон. Реализирането на плана способства за осъществяването на поетите задължения на страната ни за създаване на обекти, посредством които да бъде повишен събраният и третираният товар на замърсяване преди заустването на отпадъчните води във водни обекти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР