Огромната част от обществото ни е категорична, че отстъпки не

...
Огромната част от обществото ни е категорична, че отстъпки не
Коментари Харесай

Възраждане искат референдум дали да бъде вдигнато ветото върху преговорите за еврочленство на Северна Македония

Огромната част от обществото ни е безапелационна, че отстъпки не би трябвало да се вършат, съобщи Костадинов

" Възраждане " предложи референдум дали да бъде вдигнато ветото върху началото на договарянията за еврочленство на Република Северна Македония (РСМ) в декларация от парламентарната естрада. Ако няма настройка в тази посока, сме подготвени да стартираме подписка за народен референдум, според Закона за допитване до народа, съобщи Костадин Костадинов, ръководител на парламентарната група и на партията.

Той акцентира, че в обществото има 100 % консенсус и той е България да не прави отстъпки по тематиката с РСМ. Консенсусът е явен, гласен, фиктивен и неофициален, съобщи водачът на " Възраждане ". Формален, тъй като е закрепен с позиции на предходни български държавни управления, парламенти, и неофициален, защото голямата част от обществото ни е безапелационна, че отстъпки не би трябвало да се вършат нито за българската история, нито за българската просвета, език, чест и достолепие - те не са за обмен, изясни Костадинов.

Той означи, че през вчерашния ден е станало ясно, че има разлом по този въпрос във властта. Стана ясно от един от сътрудниците в ръководството ( пост на Слави Трифонов във Фейсбук), че има разминаване във вижданията сред сътрудниците в ръководството дали би трябвало да се вдигне ветото, което България наложи за началото на договарянията за участие на РСМ в Европейски Съюз, уточни Костадинов.

В тази обстановка, акцентира водачът на " Възраждане ", когато има недоумение вътре в самата ръководеща коалиция и при изискване, че има неоспорим консенсус в обществото, единственият способи той да бъде закрепен и институционално, и да не се разреши на държавното управление да заобиколи мнението както на Народното събрание, по този начин и на 100 % от българското общество, е по тематиката да се организира референдум. Той би трябвало ясно и изрично да каже дали българите утвърждават желанията на българския министър председател, " заявявани към този момент много публично ", за това, че България би трябвало да вдигне ветото или не утвърждават, уточни Костадин Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР