„Огромната част от домовете в България, включително и моят, не

...
„Огромната част от домовете в България, включително и моят, не
Коментари Харесай

Нено Димов: Огромната част от жилищата в България, включително и моето, не са застраховани

„ Огромната част от домовете в България, в това число и моят, не са застраховани, а първо отговорност носим самите ние за себе си ". Това сподели пред bTV министърът на околната среда и водите Нено Димов във връзка нанесените вреди от бедствия.

„ От там нататък може да се намеси и общината, и страната през комисията за бедствия и повреди, само че преди всичко сме ние тези, които би трябвало да носим отговорност ", акцентира той. Днес има предизвестие за жълт код за високи води на река Тунджа към Ямбол. Вероятно в сряда то ще бъде на равнище оранжев код, сподели още министърът.

Ако кметовете не могат да поддържат язовирите, те би трябвало да преминат към страната, съобщи Нено Димов. Той напомни, че е предоставено на министъра на стопанската система да се направи дружество и всички язовири, които не се наблюдават от страната, които са общински и общините не могат да ги поддържат, да преминат на поддръжка на страната.

Екоминистърът означи, че концесията в парк „ Пирин " сега е дадена за следващ път на прокуратурата за инспекция и откакто тя приключи и излезе със мнение, ще се види какви са предписанията, които е направила. „ Аз ще се съглася с решението и констатациите на прокуратурата ", акцентира министърът.

Той дефинира митингите за Пирин като политическа акция, която съгласно него евентуално ще продължава до изборите следващата година. Очевидно желанието е да се насадят някакви страхове. Това са политически способи и принадлежности, счита Нено Димов.

„ Има органи в страната, които знаят кой е притежателят на „ Юлен ". „ Юлен " е юридическо лице, което си заплаща налозите в България. Аз като контролиращ концесията имам избрани функционалности да управлявам ", сподели още Димов. „ Бях изпратил писмо да попитам кой е притежателят на „ Юлен " до Българска народна банка. Получих отговор, че не е в пълномощията ѝ да ми отговори на този въпрос ", добави екоминистърът.

В Пирин на процедура имаме приръст на дървета през последните години тъкмо с помощта на вярната санитарна сеч, която прави страната. Няма никаква друга с изключение на санитарна сеч, безапелационен беше още той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР