Огромна трагедия беляза шампионския парад на носителя на шампионската титла

...
Огромна трагедия беляза шампионския парад на носителя на шампионската титла
Коментари Харесай

След кошмара в Канзас Сити: Един убит и 21 ранени на парада на Чийфс!

Огромна покруса беляза шампионския церемониал на носителя на шампионската купа в Националната футболна лига на Съединени американски щати и Кадана – Канзас Сити Чийфс, след успеха над Сан Фрасиско 49-ърс с 25:22 след продължение в Супербоул.

Тъжната равносметка - един погубен, а още 21 са ранени, до момента в който причинителят на атентата е към момента незнаен.

Длъжностни лица на терен са декларирали пред медиите, че са лекували осем жертви, които са били с заплаха за живота, и други седем, които са претърпели пострадвания, които могат да се окажат животозастрашаващи.

Сред ранените има девет деца, като прогнозите там са оптимистични и се чака всички да се възстановят.

Полицията в Канзас заяви, че са задържани трима обвинени във връзка със стрелбата, само че към този миг причинителят остава незнаен, до момента в който следствието към този момент е в ход.



Изстрелите бяха създадени западно от Юниън Стейшън, ЖП гарата в центъра на Канзас, където парадът завърши към 14:00 часа локално време и хиляди почитатели се бяха събрали, с цел да гледат празненствата на Канзас Сити Чийфс.

Местна радиостанция заяви, че един от диджеите, работещи в радиото – Лиза Лопес, е била убита при стрелбата, като по този метод беше разкрита самоличността на починалата.



Местни отчети споделиха, че играчите на Канзас Сити Чийфс са били на метри от мястото на престъплението, когато са били създадени първите изстрели. Стрелбата накара наблюдаващата навалица, в това число кмета на града и членовете на фамилията му, да стартират бягат, търсейки прикритие, което сътвори същински безпорядък по улиците на Канзас.





Началникът на полицията в Канзас Сити – Стейси Грейвс сподели, че служителите на реда са реагирали незабавно след експлоадирането на изстрелите и детективите, които са били на място, бързо са почнали следствие. Пожарната също се включи в деяние, оказвайки помощ на потърпевшите. Повече от 800 служители на реда към този момент са на място, с цел да следят парада, споделиха чиновници. Градската пожарна също е участвала, с цел да окаже здравна помощ при потребност.

На конференция в сряда началник Грейвс сподели, че общо 22 души са били ранени от пукотевица - един от които е мъртъв - и трима души са били задържани.

Оцелелите жертви са били превозени до три локални лечебни заведения, споделиха чиновници, като директно животозастрашаващите случаи са откарани в болница в границите на 10 минути след стрелбата. Девет деца на възраст от 6 до 15 години с огнестрелни рани се лекуват в болничното заведение „ Children`s Mercy “ в Канзас.





На фона на това българският публицист и публицист Иво Иванов, който живее в Канзас и е бил на парада, успокои своите фенове посредством пост в своя Facebook профил, че е добре, като изясни, че е тръгнал от парада на Чийфс минути преди да стартира стрелбата.

„ Аз съм ок. Бях там измежду стотици хиляди щастливи хора. Тръгнах си минути преди стрелбата. Вървях към паркинга по време на изстрелите. Това за жалост към този момент се е трансформирало в всекидневие във всички точки на страната. Моля се за живота и здравето на потърпевшите “, написа Иво Иванов.

По-късно президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани Конгреса на Съединени американски щати да вземе ограничения за надзор на огнестрелните оръжия, като съобщи, че той и брачната половинка му Джил се молят за всички убити и ранени в Канзас Сити.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР