Огромна мрежа от тунели, приличаща на паяжина. Така 85-годишна израелска

...
Огромна мрежа от тунели, приличаща на паяжина. Така 85-годишна израелска
Коментари Харесай

Приличат на паяжина: Заложник на Хамас описа митичните тунели

Огромна мрежа от тунели, наподобяваща на паяжина. Така 85-годишна израелска баба Йохевед Лифшиц разказва митичните тунели на " Хамас ", за които се носят митове, разкрива CNN.

Мрежата от към 1300 тунела има обща дължина от близо 500 километра. Някои от тунелите се намират на дълбочина от 70 метра и са имат ширина и височина от 2 метра. В тунелите има ресурси от оръжия, храна, вода, генератори, гориво и друго съоръжение. Изследователи, които са проучвали оборудванията, считат, че водачите на " Хамас " по всяка възможност също крият подземен, написа DW.

Възрастната жена бе освободена от " Хамас " в понеделник вечерта.

Говорейки на иврит и седейки до щерка си, която превеждаше, Лифшиц разказа по какъв начин е била хваната от въоръжени лица на " Хамас " по време на бруталната им терористична офанзива против Израел на 7 октомври.

Бойците на " Хамас " я метнали на един мотор като главата ѝ висяла от едната страна, до момента в който краката ѝ висели от другата.

" Това беше мъчително. Получих синини от шофирането ", добави Лифшиц.

Дъщерята на Лифшиц изясни, че майка ѝ е била свалена в " голяма мрежа " от сходни на паяжина тунели, където е била държана.

„ Вървяхме няколко километра по мокра земя “ , изясни Лифшиц.

„ Отдолу има голяма, голяма мрежа от тунели. Прилича на паяжина ", казва Лифшиц.

След като в началото е била групирана дружно с 25 други души, Лифшиц сподели, че похитителите ѝ по-късно са я сложили в по-малка група с петима други лица от кибуц покрай нейния. 

„ Когато пристигнахме там, ни споделиха, че са хора, които имат вяра в Корана и няма да ни навредят и ще получим същите условия, които получават всички в тунелите “, сподели Лифшиц.

„ Имаше защита, фелдшер и доктор , които се погрижиха за това, че ще имаме лекарството, от което се нуждаем “, сподели тя, добавяйки по какъв начин те „ се погрижиха, тъй че да не разболявам се ".

Лифшиц сподели, че са спали на матраци, описвайки тунелите като „ доста мокри, влажни на всички места “.

Лифтшиц беше освободена в понеделник вечерта дружно със своята съседка и другарка Нурит Купър, на 79 години. И двете са били поданици на кибуца Нир Оз.

Но се счита, че повече от 200 души са били хванати и отведени в Газа.

„ Не е свършило, до момента в който всички не се приберат “, сподели Лифшиц.

„ Минах през пъкъла “, споделя освободената Лифшиц.

„ Беше мъчно, само че ще се оправим с това “, споделя тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР