Огромна мозайка, изработена в България, ще направи опит да влезе

...
Огромна мозайка, изработена в България, ще направи опит да влезе
Коментари Харесай

Правят най-голямата в света мозайка от бонбони в София

Огромна мозайка, направена в България, ще направи опит да влезе в " Книгата за върхове на Гинес ".

Световният връх ще бъде подложен в София на 29 септември. Впечатляващият пъзел ще бъде построен от към 1 милион шарени шоколадови бонбони.

Те ще бъдат подредени един по един на повърхност от 161 квадратни метра - колкото размера на игрище за волейбол. Рекордът ще бъде регистриран като най-голямата мозайка от бонбони " M&M`s " в раздел „ Най-голямо лого ".

В момента в книгата на върховете като най-голяма мозайка от бонбони от същата марка е записано достижение от 11,5 квадратни метра.

Рекордът е подложен в американския щат Айдахо през 2014 година 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда пъзела от бонбонки дружно с другари и фамилията си в продължение на 6 дни. Цялата мозайка е от 70 980 бонбона или по към 6160 на квадратен метър.

Предварителните разбори за по-мащабния връх, който ще бъде подложен в България, демонстрират, че бъдещото лого би трябвало да съдържа по към 6400 бонбона на квадратен метър. В крайния си вид мозайката ще е с размери 23 на 7 метра, а общият брой употребявани бонбони би трябвало да надвиши 1 милион.

Най-голямата мозайка в света на лого от бонбони ще бъде приключена на 29 септември, а всички искащи да видят завършването й и слагането на върха на Гинес, могат да го създадат на 29 септември в 12 часа в " Paradise Center " на бул. „ Черни връх ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР