Огромна камбана, някога прикрепена към исторически военен кораб, който е

...
Огромна камбана, някога прикрепена към исторически военен кораб, който е
Коментари Харесай

Водолазите изваждат 80-фунтова месингова камбана от първия разрушител на ВМС на САЩ, потапян някога от вражески огън

Огромна камбана, в миналото прикрепена към исторически боен транспортен съд, който е бил торпилиран по време на Първата международна война, е извадена от останките, към година и половината откакто водолази откриха изгубения транспортен съд във водите край югозападното крайбрежие на Англия.

Камбаната е извадена от профилирана избавителна група, назначена да изследва мястото на поражение на USS Jacob Jones, унищожител на Военноморски сили на Съединените щати, който потъна в Ламанша на 6 декември 1917 година, откакто беше ударен от торпедо на немска подводница. Това беше първият унищожител на Военноморски сили на Съединени американски щати, потънал от противников огън, съгласно Командването на военноморската история и завещание (NHHC).

След като корабокрушението беше намерено през август 2022 година, NHHC си партнира с Министерството на защитата на Обединеното кралство, с цел да проучете мястото, което група специалисти водолази откриха на към 400 фута под повърхността на океана на към 60 благи южно от Корнуол на върха на южния британски полуостров.

в из...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР