Огромен спад в доверието към отчита социологията на брюкселското издание

...
Огромен спад в доверието към отчита социологията на брюкселското издание
Коментари Харесай

Politico: ИТН се срина с 4%. В следващия парламент се нареждат втори

Огромен спад в доверието към регистрира социологията на брюкселското издание “Politico ”. В рамките единствено на месец групировката на губи 2% от гласовете на гласоподавателите си и общо 4% от резултатите си на изборите през юли. При възможни избори в предстоящ парламент Има Такъв Народ биха се наредили втори. Към днешна дата огромна е борбата сред Българска социалистическа партия и “Демократична България ”, които са с равни резултати.

Спадът в доверието към Има Такъв Народ стартира да пада още на 12-ти юли, когато Слави Трифонов разгласи от телевизионния екран проектокабинет №1 с министър председател Николай Василев и то още преди резултатите от изборите да бъдат сертифицирани. Впечатление обаче прави, че единствено в границите на по-малко от един месец - от 3 август до 22 август Трифоновата партия е изгубила цели 2% и се е наредила от първа политическа мощ във втора.
 Тошко Йорданов атакува Ива Митева: Ако Ви се прибира - прибирайте се Тошко Йорданов атакува Ива Митева: Ако Ви се прибира - прибирайте се
Дясната ръка на Слави Трифонов и ръководител на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов атакува ръководителя на Ива М...

Това не се дължи на растеж в доверието към ГЕРБ, както може би биха били разчетени тези данни. Партията на Борисов би оповестила пирова победа, само че е значимо да отбележим, че групировката задържа своите 23% без смяна.

Стремглаво надолу се насочва партията на Слави Трифонов откакто става явен окончателния вид на оферти от Има Такъв Народ втори вид на държавно управление. Припомняме ви, че проектокабинетът пристигна след диалози сред по този начин наречените партии на митинга. За кандидат-премиер бе повдигнат Пламен Николов - лице без политически опит, явило се на конкурс за политици в “Шоуто на Слави ”.

Особено противоречива бе и кандидатурата на. В кабинет №1 той бе препоръчан за правосъден министър, а макар публичната реакция против него във втория вид на държавно управление той бе номиниран за вицепремиер по публичния ред и министър на вътрешните работи.

Противоречивото и остро държание от страна на Има Такъв Народ обаче съгласно социологията на се оказва по-скоро губещо за групировката. Точно на противоположния полюс е групировката на Корнелия Нинова. Според редица анализатори Българска социалистическа партия е била единствената диалогична партия в границите на 46-тото Народно заседание. Въпреки това обаче левицата не съумя да реализира триумф с приемането на третия изследователски мандат за сформиране на кабинет и по този начин е ясно - страната ни отива на трети парламентарни избори в границите на една година. Левицата регистрира 2.6% растеж в доверието. Това обаче не е изцяло задоволително, с цел да може Българска социалистическа партия да се затвърди като трета политическа мощ в бъдещия парламент. Към момента партията на Нинова и “Демократична България ” са с равни шансове в идващото Народно заседание да получат с 2% повече гласове.
 Слави Трифонов: Разбрах посланието, аз ще се погрижа за Петър Илиев Слави Трифонов: Разбрах посланието, аз ще се погрижа за Петър Илиев
Лидерът на „ ИТН “ Станислав Трифонов направи нов коментар на профила си във Фейсбук  по мотив Петър Илиев,...

В идващ парламент се обрисува да влязат и партия “Възраждане ”, която печели с 1% повече от гласовете по отношение на вота на 11-ти юли. Партията обаче е на ръба с 4% от гласовете на гласоподавателите. Под бариерата към момента остава обединението Воля-НФСБ-ВМРО.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР