Огромен пожар, причинен от мълния, гори от снощи в петролна

...
Огромен пожар, причинен от мълния, гори от снощи в петролна
Коментари Харесай

Огромен пожар, след като мълния удари петролна база в Куба

Огромен пожар, породен от гръмотевица, гори от нощес в петролна база покрай кубинското пристанище Матансас, на към 130 км източно от Хавана, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като гръмотевица поразила един петролен контейнер в базата, тази заран се е взривил втори.

Кубинската държавна телевизия заяви, че при втората детонация са били ранени минимум 67 души, а 17 пожарникари са в неопределеност. Цивилните към този момент са евакуирани от региона.

Здравния министър Хосе Анхел Портал разясни, че трима от ранените са в сериозно положение, а още 12 души са в тежко. Седем пациенти са били трансферирани в лечебни заведения в столицата Хавана.

Кубинският президент Мигел Диас-Канел дойде на място към среднощ. Преди втория гърмеж той написа в Tуитър, че първите пристигнали спасители се пробват да предотвратят разпространяването на пламъците и вероятно приключване на гориво в залива Матансас. В оповестен по-късно пост от канцеларията му оповестиха, че Куба търси от другарски страни съвет по какъв начин да потуши пожара.

Пожарът наподобява изцяло неконтролируем и застрашаваше други намиращи се наоколо резервоари, а димът стигна до Хавана.

Куба страда от ежедневни спирания на тока, както и от дефицит на гориво, тъй че загубата на гориво и потенциал за предпазване може да утежни в допълнение обстановката.

Според Хорхе Пиньон, шеф на стратегия на Тексаския университет в Остин в региона на енергетиката и околната среда за Латинска Америка и Карибския басейн, в региона въз основата има осем огромни резервоара, всеки с потенциал 300 000 барела.

Това място е център за пренасочване на гориво към разнообразни топлоелектрически централи, а освен за тази наоколо.

Cuba: Lightning sets off fire at oil tank farm
— Breaking News Tv (@tv_breakingnews)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР