Огромен пожар избухна в голям търговски комплекс в края на

...
Огромен пожар избухна в голям търговски комплекс в края на
Коментари Харесай

Огромен пожар погълна руския търговски център Мега Химки край Москва

Огромен пожар избухна в огромен търговски комплекс в края на Москва, убивайки минимум един човек, заяви съветското министерство на изключителните обстановки, представено от Би Би Си.

Видеозапис на пожара демонстрира детонации в големия мол Mega Khimki.

Умишлен палеж се проверява като допустима причина за пожара, само че се счита, че електрическа щета е по-вероятна причина.

В центъра се обитаваха огромни западни търговски обекти, до момента в който те не се изтеглиха след нахлуването в Украйна през февруари.

Огънят се популяризира по покрива на супермагазина OBI в комплекса рано сутринта в четвъртък и в един миг обхвана 18 000 кв.м.

Около 08:30 ч. московско време, пожарникари, представени от съветски медии, споделиха, че е бил локализиран на повърхност от 7000 кв.м.

Два часа по-късно чиновник на Министерството на сподели, че това, което той разказа като " открит огън ", е бил сподавен.

Поне една детонация в OBI, която продава артикули за възстановяване на дома и градината, е предизвикала сриването на структурата, споделиха пожарникарите.

Смята се, че детонациите са породени от експлодиращи аерозоли и кутии с багра.

Следственият комитет на Русия образува наказателно дело за случая.Загубите от пожара се правят оценка на 320-480 милиона $.

Германската хардуерна верига OBI към този момент не има магазина, откакто продаде всичките си съветски магазини - в това число 27 супермагазина през лятото.

60% дял бяха закупени от родения в Русия немско-израелски предприемач Йозеф Лиокумович единствено за 10 $.




Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР