Огромен пожар гори в петролен склад на авиобаза Василков, на

...
Огромен пожар гори в петролен склад на авиобаза Василков, на
Коментари Харесай

Огромен пожар гори в петролен склад край Киев

Огромен пожар гори в петролен склад на авиобаза Василков, на към 30 км югозападно от украинската столица Киев, оповестява Си Ен Ен. По-рано край базата е имало две детонации. Районът е бил сцена на тежки борби, съгласно украинските управляващи.

Кметът на града Наталия Баласинович удостовери във видеосъобщение в обществените мрежи, че гори петролно вместилище в село Крячки. По думите й, летището също е обстрелвано с балистична ракета, само че остава под контрола на Украйна.

Украинската организация УНИАН заяви, че съветските войски са взривили и газопровод в Харков.

Държавната работа за специфични връзки и отбрана на информацията предизвести, че детонацията, при която, съгласно нея, се образувал облак с формата на гъба, може да аргументи „ екологична злополука ". Службата посъветва жителите да покрият прозорците си с мокри кърпи или плат и да пият доста течности.

Според основния прокурор на Украйна Ирина Венедиктова съветските сили не са съумели да завземат Харков, където се водят яростни боеве.

Украинските управляващи оповестяват в същото време за над 200 цивилни жертви на военните дейности. След третия ден от офанзивите на територията на страната са навлезли 75 000 съветски бойци - половината от струпаните по-рано на границата 150 000.

Междувременно стана ясно, че Москва е наредила на войските си да настъпят в Украйна от всички направления. Това се случва в отговор на възможните наказания, подготвяни против съветския банков бранш.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР