Огромен митинг събра привържениците на турската опозиция в петък вечерта

...
Огромен митинг събра привържениците на турската опозиция в петък вечерта
Коментари Харесай

Кемал Кълъчдароглу събра на огромен митинг противниците на Ердоган

Огромен протест събра последователите на турската съпротива в петък вечерта преди вота в неделя – 14 май. Основният конкурент на Ердоган -  Кемал Кълъчдароглу се появи пред навалица от поддръжници, обградени от съдружници от целия политически набор, които се събраха както в никакъв случай до момента.

Сред тях бяха кметът на Истанбул Екрем Имамоглу, някогашния министър председател на Турция Ахмет Давутоглу, водачът на Добра партия Мерал Акшенер, водачът на Партията на щастието Темел Карамоллаоглу и други.

 

 

 

Под дъжда Кемал Кълъчдароглу даде обещание да възвърне „ мира и демокрацията “.  74-годишният водач на опозицията постоянно е описван като сдържан, само че изнесе мощна тирада пред събралите се негови последователи, които имат вяра, че той е най-голямата им вяра да си върнат властта, написа Би Би Си.

Правейки сърце с ръцете си, което се трансформира в емблема на акцията му, Кълъчдароглу даде обещание да върне демокрацията в страната.

Той е малко по-напред в изследванията на публичното мнение и неговите поддръжници се осмелиха да мечтаят, че опозиционерът може да завоюва вота в неделя, с повече от 50% от гласовете, вместо да се изправи на балотаж две седмици по-късно.

На сцената Кемал се качи с бронежилетка, както и на предходни манифестации. Той се обърна към към събралото се голям брой, запита дали хората са подготвени за смяна.

„ Готови ли сме? Готови ли сте за смяна? Готови ли сте да върнете демокрацията в тази страна? Аз давам обещание, че съм подготвен. Ще работя за народа на тази страна, ще върнем демокрацията. Ще представим страната си на целия свят като демократична страна. Младежите и дамите в тази страна ще трансформират властническото ръководство с демократични средства “, сподели ръководителят на НРП.

 

 

„ Отидете до урните с пролетно въодушевление. Нека в Турция царува празнична атмосфера “, прикани поддръжниците си Кемал Кълъчдароглу.

Повече от 64 милиона души се чака да гласоподават в страната и чужбина в неделя.

За да завоюва дефинитивно, претендентът ще би трябвало да обезпечи повече от половината гласове. Ако никой не събере най-малко 50% плюс един глас на първия тур, президентските избори ще преминат на втори тур на 28 май сред двамата, получили най-голяма поддръжка.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР