Огромен марш тръгна от Тел Авив във вторник, пристигайки в

...
Огромен марш тръгна от Тел Авив във вторник, пристигайки в
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас: Семейства на заложници молят за помощ от премиера Бенямин Нетаняху

Огромен марш потегли от Тел Авив във вторник, пристигайки в Ерусалим в събота, с хиляди се причислиха към тях по пътя.

Сред тях беше доктор Гай Халфтек, който сподели пред Sky News, че в никакъв случай не е трябвало да е належащо.

„ Не е трябвало да изисква марш от 80 километра (50 благи ) със страдащи хора и страдащи фамилии единствено с цел да се получи среща с министър-председателя “, сподели той.

21-годишният наследник на Шели Шемтов – Омер, беше отведен от Хамас на музикалния фестивал покрай Газа на 7 октомври. Последният месец и половина беше нетърпим, ​​каза тя.

„ Това са 43 дни призрачен сън. Не спим, не ядем. Не знам (дали) синът ми ( е) яде, в случай че му дават храна или в случай че го бият. Не знам нищо. Това е призрачен сън. “

Попитана дали маршируването с хиляди други успокоява болката й, тя сподели: „ Много. Това е мощ. Те ни дават мощ. “

Изображение: Демонстранти, които си проправят път през Йерусалим

Те бяха тук с обръщение към израелското държавно управление. Моран Мина, чиято баба е арестувана, сподели, че би трябвало да има единствено една израелска задача в Газа.

„ Посланието е, че ще има победа “, сподели тя. „ Вече загубихме. Имаме 240 души в Газа. Трябва да ги върнем всички назад и това е нашата победа. “

В миг на натрапчива трогателност те пуснаха балони, по един за всеки пленник, който към момента липсва. Настроението беше тъмно, с възприятие на дълбока горест и болежка. Но също и на решимостта гласовете им да бъдат чути и околните им да не бъдат забравени.

Прочетете още:
Хамас твърди, че са „ минимум 50 убити “ при израелска офанзива против учебно заведение в Газа
Израел подготвени за „ втора фаза “ на война против Хамас

Маршът, който приключи пред офиса на господин Нетаняху, усилва натиска върху обсадения водач на Израел.

Ариел Тишби сподели пред Sky News в премиера министърът би трябвало да одобри намека и да се отдръпна: „ Нашият министър-председател не е тук. Той загуби заема си от дълго време и това, което се случи през последната година, е извънредно и докара до тези събития. Не, скърбя, господин Нетаняху би трябвало прибирайте се у дома. "

До края на деня имаше още един голям протест в Тел Авив, поддържайки натиска върху премиера - напън, пред който той наподобява се поддава, съгласявайки се на срещата с фамилии, които ще го употребяват, с цел да упорстват за своя случай.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР