Огромен брой жени в днешно време страдат от косопад. Като

...
Огромен брой жени в днешно време страдат от косопад. Като
Коментари Харесай

Зеленият чай помага да спрем косопада

Огромен брой дами в днешно време страдат от косопад. Като най-чести аргументи за това се показват напрежението, непълноценното хранене и хормоналните проблеми.

И вие ли страдате от оредяваща коса? Тогава преди да посегнете към специфичните шампоани, лосиони и таблетки, пробвайте една извънредно простичка и доста потребна за цялото тяло рецепта.

Това е зеленият чай. Пийте по няколко чаши от него на ден и в допълнение към това изплаквайте косата със зелен чай след всяко измиване. Това може доста да усъвършенства положението на кожата на главата и да заздрави косъма.

Защо зеленият чай оказва помощ при косопад?

 Зеленият чай оказва помощ да спрем косопада

Едната причина е наличието на кофеин в зеления чай, който подтиква микроциркулацията на скалпа и усъвършенства оросяването на корена на косъма.

Зеленият чай съдържа и антиоксиданти, които усъвършенстват здравето на скалпа, има и противовъзпалителни свойсва. Пиенето на зелен чай също оказва помощ, тъй като понижава равнищата на хормона DHT (дехидротестостерон), който е измежду честите причинители на косопад.

За изплакване на косата:

Пригответе отвара от три пакетчета зелен чай в половин литър вода. Изплаквайте с хладката отвара косата след всяко измиване.

Почиствате ли четката си за коса задоволително постоянно?

Косата опада от дефицит на протеини, желязо и магнезий

Лесен тест с чаша вода ще дефинира вашия вид коса

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР