Ограничителните мерки дават резултат и вече се пречупва кривата. Това

...
Ограничителните мерки дават резултат и вече се пречупва кривата. Това
Коментари Харесай

Шефът на Пирогов: Редно е поне още един месец да бъдат тези мерки

Ограничителните ограничения дават резултат и към този момент се пречупва кривата. Това съобщи шефът на „ Пирогов” проф. Асен Балтов. Според него рестриктивните мерки правят работа, макар недоволството на някои сектори.

" Готвим се за огромна акция по имунизация. Хората имат глави на раменете. Аз персонално за Нова година няма да отида на ресторант, откакто не знам дали ще съблюдават ограниченията на прилежащите маси. По-възрастните би трябвало да имаме една отговорност. Надяваме се, че тази Нова година ще е последната такава, би трябвало да създадем един компромис. Не считам, че хората ще се съберат в тези формати, в които са се събирали преди. Няма да има тържества по площадите, скупчване на хора. Нова година може да празнуваш и единствено с най-близките си, с цел да можем да честваме следващата година по различен метод ", сподели шефът на " Пирогов ".

" Обучението за децата в онлайн среда не е за тях действително. Пускането след 4 януари е закономерно и обикновено. Когато се съблюдават ограниченията, когато родителите са виновни нещата ще бъдат естествени ", добави той в ефира на Българска национална телевизия.

" В Пирогов не сме паднали под 300 пациенти на денонощие, които се лекуват от Коронавирус. От тях в тежко състояние са 40, в реанимация. Не сме на 100% цялостни ", сподели шефът на болничното заведение.

" Редно е най-малко още един месец да бъдат тези ограничения. Германия и Нидерландия затвориха страните си тъкмо преди празниците. Едва от през днешния ден новозаразените понижават като численост. Не бих предложил вечерен час и локдаун, в този момент по-бавно се случват нещата, само че се случват ", сподели още проф. Балтов.

" Пирогов " ще бъде на линия и по празниците и ще продължи да приема незабавните случаи. Задължително се тестват всички с антигенен тест при постъпване в болничното заведение. Когато има подозрение се взима PCR тест. Ние сме длъжни да се отнасяме с всеки като с евентуално инфектиран ", добави той.

" В никоя страна не се признава антигенния тест, на всички места се желае PCR за постъпване в болница. Ние употребяваме бързия антигенен тест, тъй като няма подправено позитивен. Ако е позитивен е съвсем несъмнено, че пациентът е с коронавирусна зараза ", сподели още проф. Балтов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР