Ограничават се полетите на самолети Боинг 737 Макс във въздушното

...
Ограничават се полетите на самолети Боинг 737 Макс във въздушното
Коментари Харесай

Ограничават се полетите на Боинг 737 Макс във въздушното пространство на България

Ограничават се полетите на самолети Боинг 737 Макс във въздушното пространство на България, заяви транспортното министерство.
 Акциите на Боинг се сринаха след нещастието в Етиопия  Китай забрани Боинг 737 Макс, в Етиопия е ден на печал
На 12 март в 21.00 ч. българско време Европейската организация по сигурност на полетите (EASA) е издала инструкция по сигурност, касаеща самолетите Боинг 737 8/9 MAX.

Във връзка с нея Главна дирекция „ Гражданска въздухоплавателна администрация ” е дала инструкции за ограничение на полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, в това число и излитащите и кацащите на българските летища, като се изключи полетите за пребазиране и ремонт. Ще бъде обезпечено обслужване и безвредно кацане на самолетите от този вид при положение на пораждане на изключителна или спешна обстановка.

Ограничението се вкарва след злополуката на Боинг 737 Макс 8 в неделя, при която починаха всички 157 души на борда. Машината се разруши минути след политане от етиопската столица Адис Абеба. Моделът се употребява за комерсиални полет от 2017 година Това е вторият случай с Боинг Макс 8 след злополуката в Индонезия предишния октомври, при която починаха 189 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР