Ограничават движението на прохода Шипка заради тържествата за 3 март

...
Ограничават движението на прохода Шипка заради тържествата за 3 март
Коментари Харесай

Ограничават движението на прохода Шипка заради тържествата за 3 март

Ограничават придвижването на прохода Шипка поради тържествата за 3 март в правата от Габрово до Казанлък. Това потвърдиха за Българска телеграфна агенция от Община Габрово. 

За времето от 20:00 часа на 2 март 2024 година до 18:00 часа на 3 март 2024 година ще бъде лимитирано придвижването на директно преминаващите моторни транспортни средства през прохода Шипка. Транзитното придвижване ще се пренасочи към Прохода на Републиката. Забраната не важи за проведения междуградски автобусен превоз от постоянни пътнически линии, движещ се по одобрен маршрут. Движението до връх Шипка на 3 март 2024 година, от север и от юг, ще се реализира еднопосочно. На националния празник еднопосочното придвижване ще е от 06:30 ч. до 12:30 ч. от Габрово към връх Шипка, а от 12:30 ч. до 18:00 ч. от връх Шипка назад към Габрово. Паркирането на колите в региона на връх Шипка ще става по предписание на полицейските екипи, показват от локалната администрация. 

Домакин на честванията тази година ще бъде Община Казанлък. 

Празничната стратегия в Габрово стартира на 28 февруари с полемика с професор Вера Бонева и доктор Чавдар Ангелов под мотото „ Памет за Паметника на Свободата “ от 17:30 часа в Ритуалната зала на община Габрово, оповестиха от локалната администрация. 

На 2 март, от 18:00 часа, в зала „ Възраждане “ трио „ Тенорите “ и Симфониета – Враца ще показват „ Възрождение “ със специфичното присъединяване на артиста Емил Пеняшки. 

Празничният 3 март ще стартира с панихида в памет на починалите за Свободата в храм „ Успение на Пресвета Богородица “ в 9:00 часа, на площад „ Възраждане “ от 9:30 часа ще бъде повдигнат националният ни байрак. Програмата продължава в подножието на връх Свети Никола и Паметника на Свободата. От 11:30 часа ще бъдат поднесени цветя и венци. 

От 9:00 ч. до 17:00 ч. в музей „ Дечкова къща “ Регионалният исторически музей в Габрово ще показа опълченска униформа и въоръжение от съхраняваното във фонда културно-историческо завещание.

Община Габрово е подсигурила проведен превоз за искащите да посетят тържествата. Автобусите потеглят от 8:30 часа от площад „ Възраждане “ и са до лимита на прохода Шипка, допълват от Община Габрово. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР