Ограничаването на тежките пътно-транспортни произшествия с жертви и ранени е

...
Ограничаването на тежките пътно-транспортни произшествия с жертви и ранени е
Коментари Харесай

Отнети са над 400 автомобила на пияни и дрогирани шофьори в полза на държавата

„ Ограничаването на тежките пътно-транспортни катастрофи с жертви и ранени е един от целите в работата на Министерство на вътрешните работи. В съпоставяне със същия интервал на миналата година, починалите през 2024 са с 23-ма по-малко. Усилията ни и подхванатите дейности към този момент дават резултати, само че е значимо те да станат устойчива наклонност “ , съобщи пред участниците във конгрес основен комисар Живко Коцев. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи. 

Голяма част злополуките се дължат на държанието на водачите и неспазване на разпоредбите – шофиране с превишена или несъобразена скорост, погрешно изпреварване. Не на последно място – ръководство след приложимост на алкохол, наркотични субстанции или техни аналози . Инициираните промени в Наказателен кодекс изрично имат принос и оказват възпиращ резултат. От приемането им през август предходната година са формирани над 4500 досъдебни производства , произнесени са над 800 присъди, отнетите в интерес на страната коли са над 400 – заключи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Именно ограничението на тежките пътно-транспортни катастрофи е един от главните атестати за работата на полицейските чиновници . Това обаче не може да стане единствено с напъните на Министерство на вътрешните работи. Всички ангажирани институции, съгласно компетентностите и пълномощията си, би трябвало да работим за една обща цел, с цел да реализираме и ползотворни решения.

Да разгърнем стратегии за предварителна защита още от най-ранна детска възраст . Да подсигуряваме бързо следствие, съкращаване на пътя от осъществяването на нарушаване до приемането на глоба, както и неотменимост на наказванията. Да реализираме систематичен надзор по отношение на нарушителите – изключително тези, които показват безотговорност.

Обществото демонстрира все по-голяма сензитивност – усилват се сигналите, ангажираността в обществените мрежи и медиите – уточни основният секретар. И прикани всички водачи към отговорност, самодисциплина, разсъдък и непоносимост към хулиганските прояви на пътя.

Дискусионният конгрес е проведен от Института по пътна сигурност . Участват представители на законодателната, изпълнителната и правосъдната власт, на локалното самоуправление, неправителствени организации и специалисти. На откриването участваха още кметът на Столична община Васил Терзиев и ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР