Оградата на ПГДС Цар Иван Асен II“ рухна. Част от

...
Оградата на ПГДС Цар Иван Асен II“ рухна. Част от
Коментари Харесай

Падна оградата на Строителната гимназия СНИМКИ

Оградата на ПГДС „ Цар Иван Асен II “ рухна. Част от опасващото игрището ограждение рухна в неделя следобед, а през днешния ден друга се стовари на тясната уличка „ Велека “. За благополучие няма потърпевши. Разчистването и обезопасяването е в ход през днешния ден, към този момент няма заплаха за екипа, който работи, а уличката е затворена за коли.

Тухленият дувар с двуметрови солидни железни мрежи от горната страна, е паднал край оградата на близката къща. Чухме мощен екот, като от земетресение, описа Стайко Траков, който подал сигнал за сриването на 112. Мъжът изясни, че през последните няколко години неведнъж е писал сигнали до общината, само че действителни дейности не били подхванати до в този момент. От предходното управление на общината му дали отговор, че постройката е държавна благосъстоятелност и не е в компетенцията на кметството. Преди към месец хасковлията изпратил следващия сигнал, на който към момента чака отговор, а през това време оградата рухна.

Треньорът на ФК Хасково 1957, чиито 80 футболисти упражняват на игрището на Дървото, Никола Костов се радваше, че не е станала по-голяма пакост, тъй като доста хора минават по улицата. Самият той живее на 500 метра нагоре на ул. " Велека ".
Според него липсва дренаж на терена и всеки сериозен дъжд е подкопавал оградата. Отборът ни тренира от 4 години тренира тука е през лятото го поливахме, тъй като другояче тревата щеше да изсъхне, добави треньорът.

Думите му бяха доказани и от служащите от Оперативна програма " Екопрогрес ", които разчистваха отломките от оградата на игрището. Според тях липсва дренаж, водата се събира и пробива изпод. При сриването са паднали и два стълба от осветлението на терена. Другата част от оградата не се е срутила, тъй като се крепи на пълен дирек на Енергото.

Временният шеф на Царската гимназия Мариела Златева съобщи, че при започване на януари тази година от община Хасково им препратили сигнал на жител. От учебното заведение образували комисия и решили, че ремонтът на оградата не влиза в компетенциите и опциите им. Върнали отговора в кметството. Златева напомни, че от август 2016 година гимназията е общинска благосъстоятелност и ремонтът на стената би следвало да бъде стихотворец от кметството. От общинска администрация обявиха, че ще създадат инспекция и следва изясняване на случая./Хасковска Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР