Огнян МинчевНеутралитетът е луксозен статут, който трудно се придобива -

...
Огнян МинчевНеутралитетът е луксозен статут, който трудно се придобива -
Коментари Харесай

Неутралитетът е луксозен статут, червеният Андрешко иска отново да ни вземат в лоното на вечната дружба

Огнян Минчев

Неутралитетът е първокласен статут, който мъчно се придобива - и то единствено в случай че мощните на деня са заинтригувани да бъдеш безпристрастен. Швейцария е неутрална, само че там много хора икономисват парите си. Самата полемика за неутралитет в българския случай обаче е пейоративна и без никакъв смисъл.

Защото тези, които желаят български " неутралитет ", в действителност хитруват - на тях им е казано, че би трябвало да се вършим на " неутрални " до момента в който не дойдат още веднъж да ни вземат " братушките " в остарялото лоно на " безконечната дружба ". Така " неутралитетът " е вид на балканското " трайко си бачкай ", снишавай се и се прави на малоумен до момента в който чакаме да се върнат " братушките ".

Няма необикновен смисъл да се беседва с аления Андрешко на тази тематика. Той ще се чеше зад врата, до момента в който му обясняваш, че от Европа капва по някой лев - в това число и в неговия джоб, че да си част от Европейски Съюз е по-доходно, в сравнение с да чакаш да те освободят чеченски и бурятски мародери и да те " извисят " до техния стандарт на живот в мечтаната Евразия. Андрешко знае това, само че върви на опаки от завист, от ненавист, от единия гол дебелоглав. Не му е зорът за " неутралитет ", нито знае какво е това - зорът му е, че тези, които са на власт споделят едно, а той ще им покаже кукиш, като направи противоположното.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР