Огнян Минчев*Съветът на Европа е на път окончателно да загуби

...
Огнян Минчев*Съветът на Европа е на път окончателно да загуби
Коментари Харесай

Съветът на Европа е на път окончателно да загуби правото да се нарича по този начин

Огнян Минчев*

Съветът на Европа е на път дефинитивно да загуби правото да се назовава по този метод. В Европа има разнообразни възгледи и обществени полезности, свързани с определянето на човешките права в областта на пола и това събитие най-сетне би трябвало да бъде известно на доминирания от крайни политически - леви радикали Съвет на Европа. Правата на индивида са естествени, и/неотчуждаеми, и обвързване на всяко демократично общество е да подсигурява тяхното съблюдаване и да глоби нарушаването им - изключително всеобщото им нарушаване. Но правата на индивида са неотменими точно тъй като не са разтегателни.

" Правото " да превръщаш ексцентричните си политически възгледи в обвързване на цялото общество не принадлежи към компендиума на човешките права. Един от главните стълбове на всяко общество е единодушието за естествения развой на съзряване на децата и юношите - за тяхната социализация. Този развой завършва на 18 години (според някои гл. точки - на 21 години) и до тогава родителите имат задължението да упражняват отговорно своите наставнически права - да носят отговорност за дейностите на своите деца. Задължения към социализацията на децата има и страната, призвана да обезпечава спазването на законите, гарантиращи съзряването на личността до нейното пълноправие. Опитите да се анулират тези отговорности на родителите и на страната към социализацията на децата с идеологически причини са напълно неприемливи - даже и когато става дума за правата на индивида - на процедура когато става дума за доктринерска политическа корист с правата на индивида, с правата на детето.

Пубертетът е възраст на създаване на личността и всеки родител, отгледал дете е добре осведомен с това какъв брой комплициран и спорен е процесът на психическо съзряване на едно дете в тази възраст. Този развой е изключително сложен и мъчителен при деца, претърпели фамилни спорове, претърпяли физически или психически контузии в ранна - формативна за личността им възраст. Радикалните доктринери от Съвета на Европа желаят да трансфорат в закон своето право да манипулират детската душeвност посредством " неправителствена " активност, законово обезпечена от страната за да се проблематизира половата еднаквост на децата и юношите в процеса на нейното образуване. Нараства броят на сериозните медицински и психически проучвания, които еднопосочно потвърждават, че радикалните ограничения за " промяна на пола " в детско-юношеска възраст нанасят непоправими провали върху детската душeвност и физиология, основават предпоставки за поражение на човешки ориси, водят до възходящ брой самоубийства и така нататък " Правото " да осакатяваш децата на едно общество не е човешко право - това " право " е закононарушение. Не бих желал да пребивавам в страна, която ще узакони сходно закононарушение. Независимо от това кой го предлага - Съветът на Европа или друга общественост на самозабравили се радикализирани левичари от какъвто и да е " бранд ".

Транссексуалността е реалност при избран брой хора, които имат проблем със сходството сред своята физиологична и психологична еднаквост. Когато един човек е достигнал личностна и обществена зряла възраст, той може да взима решения за практикуването на своята лична еднаквост и да се разпорежда с нея при деликатно избрани условия, характеризиращи неговата психологична и личностна пълноценност. Тези условия могат да бъдат обект на спор в правозащитен подтекст. Но никой няма право да трансформира интимната еднаквост на един или различен човек в политическа акция за реализиране на антихуманните цели на една поредна левичарска дистопия. Като общество, претърпяло " диктатурата на пролетариата ", задължението за " обществено тъждество " и репресията против всеки несъгласен да си постави главата в примката на комунистическото `светло бъдеще ", ние надали ще бъдем елементарно уверени, че би трябвало да приемем безрезервно следващия идеологически идиотизъм на " прогресивните сили ", тръгнали с следващото си " ярко бъдеще " да осакатяват човешки - в това число детски ориси.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР