Огнян Минчев*Мечки нападат и унищожават пчелините на десетки стопани в

...
Огнян Минчев*Мечки нападат и унищожават пчелините на десетки стопани в
Коментари Харесай

Ако няма нормален живот в Централен Балкан, трябва ли да грабнем пушките за съществуване по дарвинистки образец?

Огнян Минчев*

Мечки атакуват и унищожават пчелините на десетки стопани в района на Централен Балкан. За екологичните деятели може би това състояние е в естествения ред на нещата. Мечките би трябвало да живеят щастливо. Пчеларите - кой както му излезе шанса. Лошото е, че мечките са диви животни, които при избрани условия протягат ръка и на хора.

Преди години една зорко охранявана от екологични деятели мечка се разхождаше в няколко родопски села. Възрастните хора не можеха да излязат до тоалетната на двора. Не зная дали мечката се отхвърли да се разхожда в близост, или възрастните хора си отидоха по реда, само че неотдавна не съм чувал нищо за щастливия живот на мечките в тази част на България.

Най-меко казано, страната би трябвало да обезпечи естествения живот на хората и стопаните в Централен Балкан - и освен там. Иначе - би трябвало да грабнем пушките и да поведем битката за битие по дарвинистки пример. Пази Боже - по какъв начин ще заплачат екологичните деятели тогава. Имаме потребност от зелени балкани - с хора, които ги населяват умерено.

*Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР