Огнище на COVID-19 е регистрирано в Център за психично здраве

...
Огнище на COVID-19 е регистрирано в Център за психично здраве
Коментари Харесай

Огнище на COVID-19 в център за психично здраве в Добрич |

Огнище на COVID-19 е записано в Център за психологично здраве (ЦПЗ) " Д-р П. Станчев " в град Добрич, оповестиха от Регионалната здравна ревизия (РЗИ) за Българска телеграфна агенция.

В интервала 13-19 декември 9 пациентки на Отделението за дами с психологични разстройства са дали позитивен резултат за коронавирус след направени бързи антигенни проби. Те не са имунизирани и навреме са преместени в COVID-сектора на ЦПЗ.

Между 13 и 17 декември са регистрирани позитивни резултати и при 3 лица от личния състав на дневния стационар към Центъра. Две от тях са били в контакт с пациентките от Отделението за дами с психологични разстройства. По думите на доктор Даниела Събева, шеф на центъра, личният състав, който се грижи за пациентите в женското поделение, е имунизиран, някои от чиновниците са с бустерна доза.

Към днешна дата настанените в COVID-сектора са в относително положително общо положение, без температура, по данни на шефа на ЦПЗ. Една пациентка е ориентирана за консултация към COVID-кабинета в многопрофилната болница за интензивно лекуване в регионалния град.

Ежедневно се изследват всички останали 14 пациенти от отделението, досега те са с негативни проби.

Със заповед на Директора на РЗИ - Добрич от 18 декември е прекратен приемът на пациенти в Отделението за дами с психологични разстройства. При нужда хоспитализация пациентите се насочват към психиатричната болница в село Карвуна, община Балчик.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР