Огнени ивици светлина в нощното небе над Южна Япония може

...
Огнени ивици светлина в нощното небе над Южна Япония може
Коментари Харесай

Ракетни отломки осветиха нощта в Япония

Огнени линии светлина в нощното небе над Южна Япония може да са породени от галактически парчета от ракета, изстреляна от Китай, оповестиха японски публични лица.

Видео с забележимите огнени кълба възпламени обществените мрежи, а жителите и потребителите разсъждаваха какво може да е предизвикало необикновената проява.

Филиалът на Националната астрономическа обсерватория на Япония (НАОЯ) в Ишигаки, Окинава, съобщи, че е следил светлинните линии в 20:33 ч. през вчерашния ден (11:33 ч. по Гринуич), съобщи Агенция Франс Прес..

" Като се има поради обществено наличната информация, считаме, че падащите обекти не са огнени кълба от астероиди, а парчета от ракета ", сподели служителят на НАОЯ.
 

— Spriter (@Spriter99880)

" Бавната скорост и методът, по който се движи светлината - влакна от светлини, движещи се паралелно - наподобяват тъкмо като нахлуване в атмосферата на парчета от ракета ", сподели той.

" Възможно е (това да са) парчета от ракета , изстреляна от Китай през ноември ", добави той.

" Има информация, че част от ракетата се е очаквало да навлезе още веднъж в атмосферата " почти по това време, сподели той.
Отломките евентуално са паднали в океана и не са представлявали заплаха, добави той, базирайки се на прогнози за маршрута, по който са щели да минат.

" Беше красиво, приличаше на плачещо вишнево дърво ", написа един консуматор на Twitter за проявата.
" Но е добре да знаем, че не е било нещо рисково. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР