Огнен ад причини огромни щети на българско семейство.Домът на безработна

...
Огнен ад причини огромни щети на българско семейство.Домът на безработна
Коментари Харесай

Пожар изпепели къщата на безработна майка с две деца в село Горно Новково

Огнен пъкъл аргументи големи вреди на българско семейство.

Домът на безработна жена с две деца в омуртагското село Горно Новково е изцяло погубен след пожар. Инцидентът е станал в петък към обяд, когато в къщата нямало никого, описа пред Българска телеграфна агенция кметът на обитаемото място Мехмед Мехмедов. Близките на потърпевшата Емилия Маринова са почнали акция за подкрепяне на фамилията.

Кметът добави, че при пожара, с изключение на къщата на Емилия, е изгорен и заслон на прилежащия парцел. Огънят се разраствал доста бързо, заради вятър в злощастния ден. Благодарение на намесата на пожарникарите и на хора от селото от огъня е избавена къщата на съседите. Вероятната причина за случая е запушен комин в печка за отопление на твърдо гориво.

Селото е малко, с към 160 поданици. Част от тях към този момент са се организирали и оказват помощ с облекла, храни и движимости от първа нужда. Емилия и двете й деца – момчета на 17 и 14 години, възпитаници в Омуртаг, след пожара са настанени в дома на сестра й Юлия Чавдарова. Тя прикани в навечерието на светлите и за мюсюлманите, и за християните празници, хората да отворят сърцата си и да бъдат съпричастни към страданието на фамилията. Емилия отглежда двете си деца сама. Няма непрекъсната работа, краткотрайно е ангажирана на полето при обработването на малинови насаждения в близкото село Плъстина, където е била и по време на случая.

„ В опожарената къща е невероятно да се влезе. Намерили сме подобаваща за тях в село Долно Новково, наследници я продават за 15 000 лева Сега имаме потребност от дарения в пари, с цел да имат покрив. За нов градеж при тези цени на строителните материали не може да се мисли “, разяснява Юлия Чавдарова.

Кметът на Горно Новково сподели още, че поддръжка ще се търси от управлението на Община Омуртаг, от представители на бизнеса, както и от земляци, които сега живеят и работят в чужбина.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР