Огнеборците продължават действията при пожара между селата Калугерово и Лесичово.

...
Огнеборците продължават действията при пожара между селата Калугерово и Лесичово.
Коментари Харесай

Пожарът край Пазарджик още бушува, очакват пристигането на тежки машини

Огнеборците не престават дейностите при пожара сред селата Калугерово и Лесичово. Очаква се да дойдат тежките машини и тогава ще бъде сбъднат контакт с горските чиновници, които да насочат от кое място да бъдат направени просеките по този начин, че пожарът да бъде спрян.

Към сегашния миг на терен са 21 пожарникари от Районна работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - Пазарджик и Регионалната дирекция, на място е и шефът на Регионалната дирекция - комисар Ангел Ангелов. Също по този начин там са и представители на " Горско стопанство " - Пазарджик, по първични данни - шестима чиновници.

Очаква се благодарение на частни компании на мястото да бъдат изпратени тежки верижни машини, които да създадат просеки в горския масив, тъй че пожарът да бъде стеснен и локализиран. Също по този начин тежка верижна машина от Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - София, пътува към Пазарджик.

В утрешния ден се чака в гасенето да се включи и хеликоптер от Българската войска.

Сигналът за пожара е получен към 16:15 ч. - през днешния ден. Първоначално на мястото са били изпратени два противопожарни екипа, както и горски чиновници. Оказало се е, че пожарът е навлязъл в горска повърхност - в иглолистна гора.

Пожарът е върхов, което основало още по-голям проблем на пожарникарите и на гасаческите формирования, защото при върховите пожари температурата е извънредно висока и няма различен метод на гасене, с изключение на правенето на просеки, а и при съществуването на даже едно малко раздухване на вятър, пожарът се разгаря в най-различни направления и това го прави извънредно сложен за прекъсване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР