Огледалната дата 22.02.2022 се оказва най-желана за бракосъчетание на бъдещо

...
Огледалната дата 22.02.2022 се оказва най-желана за бракосъчетание на бъдещо
Коментари Харесай

Двама влюбени си казват ДА в народни носии на огледалната дата

Огледалната дата 22.02.2022 се оказва най-желана за встъпване в брак на бъдещо семейство от Цалапица. Двойката има вяра, че точно такава композиция на числата е една от най-подходящите да си кажат заветното „ ДА ", тъй като се счита за най-късметлийска. 22 февруари е единствената безусловно огледална дата тази година.

Двамата избрали венчавката да бъде в родното им село Цалапица, а ритуалът да бъде изпълнен по остаряла българска традиция – в национални носии, с пита, мед и сол.

„ Двамата държаха твърдо по време на бракосъчетанието да бъдат облечени в носии, по тази причина читалището в село Цалапица спомага и обезпечи национални дрехи за младоженците и техните кумове. Погледът към традициите в толкоз значим миг, какъвто е сключването на брак е обръщение към всички да не забравяме нашите корени ", описа кметът на селото Ивайло Данаилов.

Събитието е планувано за 17:00 ч., когато персонално кметът на Цалапица Ивайло Данаилов ще венчае двамата влюбени. Ритуалът ще се състои в „ Ритуалната зала " на селото, а радостната част младоженците оставят за по-късно.

Сватбата в Цалапица е единствената в община „ Родопи " на днешния ден. Пандемията като цяло се е отразила на бракосъчетанията и младоженците желаят да сключат брак в наличието единствено на очевидци и на най-близките.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР