Огънят в широколистната и иглолистната гора между все още не

...
Огънят в широколистната и иглолистната гора между все още не
Коментари Харесай

Още не е овладян пожарът край Елшица, горят 3 000 дка държавни гори -

Огънят в широколистната и иглолистната гора сред към момента не е изцяло овладян, защото духа доста мощен вятър, който постоянно сменя посоката си.

Около 3000 дка държавни горски територии са обхванати от пожара.

На мястото са изпратени пожарникари от Панагюрище, Пазарджик, Белово, Септември, Пещера, Велинград, подкрепени от екипи от Пловдив и Пирдоп.



Снимка: Диана Варникова 

В гасенето вземат участие лесничеи от горските стопанства в района с високопроходими джипове, а от управлението на ОДМВР – Пазарджик благодарят на доброволците от Брацигово, Стрелча, Панагюрище, Пещера, както и хората от ловни дружинки, изключителна помощ се оказва и от " Асарел Медет ".

Решаващо значение за оправянето с пожара оказаха от, откъдето изпратиха два хеликоптера и " Кугър ", с цел да се създадат обливания с вода и да се унищожават най-големите огнища.

На място са и кметовете на двете села, както и кметът на община Панагюрище Никола Белишки, а на терен през целия ден е и регионалният шеф Трендафил Величков. Екипите остават на мястото си и сега се прави последно облитане с „ Кугър “.

 Снимка: Диана Варникова

На място дейностите се управляват от шефовете на пожарната комисар Ангел Ангелов и на полицията старши комисар Петко Шотлеков. За да се получава справедлива информация за фронта на пожара и огнищата се употребява дрон.

Вчера с хеликоптер Ми-17 бе осъществено разузнаване и пожарогасене от въздуха. След направени 19 захода и над 47 тона хвърлена вода, вертолетът се прибра в региона на авиобазата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР