Офталмологът от доц. Александър Оскар е носителят на тазгодишния приз

...
Офталмологът от доц. Александър Оскар е носителят на тазгодишния приз
Коментари Харесай

Офталмологът доц. Александър Оскар е Лекар на годината 2020

Офталмологът от доцент Александър Оскар е носителят на тазгодишния приз " Лекар на годината ". Престижните награди се раздават за 17-и път от Българския лекарски съюз.
Председателят на организацията на евреите в България „ Шалом “ сподели за БГНЕС, че приема премията с огромно неспокойствие, признателност и тя е огромна отговорност за него.
 Изтича срокът за изпращане на номинации за Лекар на годината 2020 Изтича срокът за изпращане на номинации за " Лекар на годината 2020 "
Остават 2 седмици до крайния период за номинации в самодейността " Лекар на годината 2020 ", оповестяват от Българския лекарски съюз (БЛС). Оф...
" Да бъдеш доктор на годината на БЛС в действителност е огромна отговорност и самопризнание. Благодаря извънредно доста за това отличие “, сподели той, а по време на изявлението си след приемането на наградата доцентът напомни исторически значимият принос на страната ни в спасяването на над 50 000 български евреи са били и неговите баба и дядо.
Началникът на Клиниката по очни заболявания в Александровска болница, който се грижи за детското зрение сподели, че при започване на пандемията хората се тормозили да го посещават, само че в последните няколко месеца има повече пациенти, в сравнение с същия интервал на предходната година.
Откриването на церемонията стартира с минута безмълвие и посмъртно отличие за лекарите, изгубили борбата с пандемията. Водещата Виолета Манчева изчете имената на всички 15 медици, изгубили борбата с COVID-19.
Тази година с изключение на петте обичайните категории, в които по традиция се отличават едни от най-изявените лекари в страната, беше основана и нова- " Борба с пандемията ". Военномедицинска академия получи специфична групова премия за приноса си в преодоляването на епидемията. Наградени бяха и медиците от „ Пирогов ”. Началникът на Академията генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски, ръководителят на катедра " Инфекциозни заболявания " полковник доцент Георги Попов и един от лекарите-доброволци в инфекциозната клиника на Военна болница-д-р Дончо Дончев, експерт по УНГ- заболявания във ВМА, също бяха отличени с награди.
 Проф. Борис Богов е новият шеф на Александровска болница Проф. Борис Богов е новият шеф на Александровска болница
Съветът на шефовете на УМБАЛ „ Александровска “ ЕАД, в състав проф. доктор Борис Богов, дм, доцент доктор Димитър Буланов, дм, и д...
Сред останалите отличени в разнообразни категории бяха още доктор Александър Симидчиев, проф. Тодор Кантарджиев, доцент Ангел Кунчев, който през днешния ден е и рожденик, доктор Сибила Маринова, проф. Иво Петров, Димитър Цачев от 24 ДКЦ, шефът на 2 МБАЛ доцент Стефан Узунов, проф. Радка Аргирова и други
По традиция бяха отличени и двама млади лекари. Един от тях е доктор Станислав Коцев. Той работи в инфекциозното поделение на МБАЛ-Пазарджик, където от 2,5 година е лекар-специализант в отделението. „ Това в действителност е голямо самопризнание и е доста хубаво, че гилдията не не помни за нас, прохождащите в медицината. Традициите и школите се градят от почитателите. Много е хубаво когато ни се разрешава да следваме образеца на нашите учители, а в България има задоволително стойностни лекари, които са подготвени да ни оказват помощ да се научим и да бъдем положителни колкото тях “, сподели той.
Докторът призна, че при започване на професионалния си път е трябвало да се изправи пред огромно предизвикателство, каквото е COVID-19. „ Изправихме се пред нещо ново, нещо, за което бяхме чели, бяхме слушали. Във хода на работа почнахме да се срещаме с него и се надявам с напъните, които поставяме, с грижата за нашите заболели, скоро да успеем да се преборим с тази световна рецесия “, разяснява младият доктор и сподели, че тук са изправени пред голяма компликация, тъй като се борят с незабележим зложелател, който се надява да съумеят да го преборят и има вяра, че занапред има неща, които ще стават ясни и ще им покаже по какъв начин да работят вярно.
Попитан какво е да си доктор в България, той сподели, че това е задача " допустима " и изясни, че нещата се свеждат до избор, взаимни отстъпки, жертвоготовност и когато правиш нещо, което искаш и за което отдаваш огромна част от времето си, нещата се получават.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР