Офшорна сметка, контролирана от руско-израелския олигарх Роман Абрамович, стои зад

...
Офшорна сметка, контролирана от руско-израелския олигарх Роман Абрамович, стои зад
Коментари Харесай

Абрамович купил тайно апартамент за класната на Путин в Тел Авив

Офшорна сметка, следена от руско-израелския олигарх Роман Абрамович, стои зад покупката на апартамент в Тел Авив за учителка на Владимир Путин, разкрива взаимно следствие на " Вашингтон пост " и Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ), оповестено на 2 април, представен от.

То слага под подозрение опитите на магната да омаловажи връзките си с съветския президент, откакто е изправен пред серия от наказания поради нашествието на страната му в Украйна, отбелязва в. Haaretz.

През 2005 година съветският милиардер от еврейски генезис Абрамович купува апартамент в центъра на Тел Авив за някогашната учителка на съветския президент Владимир Путин Мина Юдицкая-Берлинер. Но обществено разказаната история предава друга версия и в нея не попада името на Абрамович.

Версията се основава на изявление на Юдицкая-Берлинер - класна ръководителка на Путин през 60-те години на предишния век и учителка по немски език в учебно заведение 281 в Ленинград, в този момент Санкт Петербург - от 2014 година пред израелски информативен канал. По това време Путин е изправен пред интернационалните упреци поради нашествието си в Крим, само че Юдитская-Берлинер има единствено похвали за него. " Когато получих жилището, се разплаках ", сподели тя. " Путин е доста признателен и заслужен човек. "

Авторите на следствието откриват, че покупката на жилището за Юдитская е платена от сметката на кипърската офшорка N.P. Gemini Holdings Ltd., скрито следена от Роман Абрамович. Това следва от финансовите документи на друга кипърска компания, която е имала бизнес с Абрамович и чиито документи са били предоставени на проверяващите.

Говорителят на Абрамович удостовери, че милиардерът е взел участие в покупката на жилището, само че, по думите му, не го е направил по искане на Путин, а " по искане на еврейската общественост ". Подаръкът е бил проведен от Александър Борода, ръководител на Федерацията на съветските еврейски общности, сподели представителят на Абрамович.

" Информацията за покупката на жилището наподобява опровергава изказванията, които Абрамович и неговите представители неведнъж са правили през последните две десетилетия, отричайки каквито и да било финансови връзки сред Абрамович и Путин ", акцентира " Вашингтон пост ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР